Luciakrans

Luciakrans

Hvorfor ikke lage en Lucia krans istedet for lussekatter? Og har du bolle-miksen i hus er det nemlig ingen sak å bake denne glutenfrie varianten til lucia.

Dette trenger du:

  • 1 pose Søt Bakemiks fra Det Glutenfrie Verksted (400 gram)
  • 1/2 pk fersk gjær eller en pose tørrgjær
  • 2 dl melk
  • 140 gram kesam
  • 20 gram smør
  • 500 mg safran (gurkemeie skal også fungere som et alternativ, men her sverger jeg til ekte safran)
  • 1 ts kardemomme
  • 1 egg
  • Litt rosiner til pynt
  • Egg til pensling

Dette gjør du:

  • Bland melk, kesam og smør sammen i en kjele og varm opp til fingerlunken temperatur før du løser opp den ferske gjæren. 
  • Bland så inn de tørre ingrediensene. 
  • Tilsett også ett egg (men ikke et must om du ikke tåler egg)
  • Bland godt, og gled deg over fargen på deigen!
  • La deigen heve ca 30 min i bakebollen.
  • Bruk en bakematte som du legger deigen på, alterntivt jobber du direkte på kjøkkenbenken da deigen er lett å jobbe med. 
  • Form ønskede lussekatter og legg i ring i en stor kakeform str 26 cm kledd med bakepapir. Jeg fikk 7 lussekatter til kransen og 3 til overs.
  • Deigen er såpass fast at det går fint å bare bruke hender til å rulle og forme deigen. Skulle du likevel få en litt for løs deig bruker du det du har av glutenfritt mel tilgjengelig til utformingen, alternativt fukter du hendene.
  • Heves på nytt i ca 30 min. Pensle med sammenpisket egg før steking.
  • STEKETID: Sett ovnen på 220 grader, og stek i ca 10-15 min. Følg med på steketiden da den vil variere avhengig av størrelsen på lussekattene.

Avkjøles på rist og dryss gjerne litt melis over før servering. 

God fornøyelse, og ha en riktig fin Lucia! <3

0 0
Feed