Lyst grytebrød med rosmarin og sitron

Sett deigen i kveld, eller før du drar på jobb, og nyt et nystekt grytebrød med sprø skorpe og smak av rosmarin og sitron. 

 

Du trenger:

  • 1 pose Focaccia miks fra Det Glutenfrie Verksted
  • 150 gram Kesam
  • 3,5 dl vann
  • 20 gram smeltet smør
  • 1 ts tørrgjær
  • 1/2 sitron, kun skallet finrevet
  • 1 ss hakket fersk rosmarin

 

Dette gjør du:

Følg fremgangsmåten på focaccia miksen, men tilsett de våte ingrediensene uten oppvarming. Tilsett hakket rosmarin og sitronskall og bland deigen godt sammen i en kjøkkenmaskin ved hjelp av k-spade. 

Dekk til bakebollen og la den stå på kjøkkenbenken over natten, eller dagen mens du er på jobb, min. 12-18 timer.

Ha litt ekstra mel på kjøkkenbenken og ha deigen over på dette. Jobb deigen lett sammen og legg bakebollen på topp av deigen. La deigen heve mens ovn og gryte varmes opp.

Sett en jerngryte inn i ovnen og la den varmes opp sammen med ovnen til 245 C. 

Ha deigen over i jerngryta, sett på lokket og stek i 35 min. 

Ta av lokket og stek videre på 225 C i ca 20-25 min. Ta brødet ut når skorpen har blitt hard og gyllen. 

Ta brødet ut av gryta og avkjøl på bakerist.

 

Nytes med litt smør, eller som tilbehør til suppe eller kanskje en skalldyrtallerken?

 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha