22/11/2022 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Maisbrød
En av de vanligste tilbehørene til Thanksgiving er maisbrød. Denne oppskriften gir deg et luftig og lett brød med søt smak som passer perfekt til kalkunen om du planlegger å feire. Helt glutenfritt såklart!
Vi anbefaler deg egentlig å prøve deg på dette brødet uansett anledning.
Du trenger:
- 150 g Maismel
- 75 g Rismel fullkorn
- 75g Bokhvetemel fullkorn
- 50 g sukker
- 3 ts bakepulver
- 2 stk egg
- 2,5 dl kefir eller kulturmelk
- 50 g smeltet smør
Dette gjør du:
1. Bland maismel, rismel, bokhvetemel, sukker og bakepulver i en bolle.
2. Smelt smøret og bland det sammen med egg og kefir.
3. Bland smørblandingen med de tørre ingrediensene, og rør godt til du har en klumpfri røre.
4. Kle en rund kakeform ca 22 cm og hell i røren.
5. Stek maisbrødet på 220 grader i ca 20 minutter midt i ovnen. Ikke stek for lenge da blir det tørt.
Avkjøles før du skjærer i biter.
God fornøyelse!
Kommentarer
Skriv en kommentar