01/02/2023 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Mandelsmør
Mandelsmør er både nyttig og godt. Det smaker godt rett fra glasset, eller som pålegg, i bakst eller som topping på både havregrøt og kjøleskapsgrøt.
Mandler inneholder gode ting som sunne fettsyrer, fiber og vitaminer.
Til et norgesglass trenger du:
- 500 gram mandler
- 1 ts havsalt
Dette gjør du:
Sett stekeovnen på 180 C
Fordel mandlene utover et stekebrett kledd med bakepapir og rist/ stek mandlene i ca 10 min.
La mandlene avkjøles før du kjører de i en blender sammen med litt havsalt på høy hastighet. Underveis vil du se at fettet slippes fra mandlene og at det former seg til typ smør. Tiden det tar vil variere men vær tålmodig og ikke avslutt før det samler seg og blitt til smør, mandelsmør.
Kommentarer
Skriv en kommentar