Morsdag - og Valentines kake

Når dyktige @vanilladiariesby.c tryller frem kake til både morsdag og Valentines, og utganspunktet er vår favoritt Sjokoladekakemiksen ja da må det deles og feires! 

 

Sjokoladekaken lages som anvist på pakken - du tilsetter melk, egg og smør.

 

Glasur:

  • 300 g hvit sjokolade Callebautchocolate
  • 200 g smør, romtemperert
  • 200 g melis

 

Dette gjør du:

Følg fremgangsmåten på Sjokoladekakemiksen. Hell røra i kakeformen og stek på 180 C i ca 25 min.

La kaken avkjøles på rist mens du lager glasuren: 

Del sjokoladen i mindre biter og ha dette i en bolle. Sett bollen over en liten kjele med vann (vannbad). Obs! Bollen bør ikke komme i kontakt med vannet, da det kan bli for varmt for sjokoladen. Sett kjelen på kokeplaten og la vannet småkoke. Rør i sjokoladen innimellom, og ta den av platen straks den har smeltet. Du kan også smelte sjokoladen i mikrobølgeovn.

Kjør romtemperert smør og melis sammen i en kjøkkenmaskin med K-spade til blandingen er luftig og lys gul, ca. 5 minutter.

Hell avkjølt, smeltet sjokolade i bollen og pisk til alt er godt blandet, 5-7 minutter. Obs! Er sjokoladen for varm vil kremen sprekke.

Kakestensilen er laget av vanlig kopipapir. Klippet/skar ut hjerter med en stanleykniv.

 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha