06/02/2024 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Morsdag - og Valentines kake
Når dyktige @vanilladiariesby.c tryller frem kake til både morsdag og Valentines, og utganspunktet er vår favoritt Sjokoladekakemiksen ja da må det deles og feires!
Sjokoladekaken lages som anvist på pakken - du tilsetter melk, egg og smør.
Glasur:
- 300 g hvit sjokolade Callebautchocolate
- 200 g smør, romtemperert
- 200 g melis
Dette gjør du:
Følg fremgangsmåten på Sjokoladekakemiksen. Hell røra i kakeformen og stek på 180 C i ca 25 min.
La kaken avkjøles på rist mens du lager glasuren:
Del sjokoladen i mindre biter og ha dette i en bolle. Sett bollen over en liten kjele med vann (vannbad). Obs! Bollen bør ikke komme i kontakt med vannet, da det kan bli for varmt for sjokoladen. Sett kjelen på kokeplaten og la vannet småkoke. Rør i sjokoladen innimellom, og ta den av platen straks den har smeltet. Du kan også smelte sjokoladen i mikrobølgeovn.
Kjør romtemperert smør og melis sammen i en kjøkkenmaskin med K-spade til blandingen er luftig og lys gul, ca. 5 minutter.
Hell avkjølt, smeltet sjokolade i bollen og pisk til alt er godt blandet, 5-7 minutter. Obs! Er sjokoladen for varm vil kremen sprekke.
Kakestensilen er laget av vanlig kopipapir. Klippet/skar ut hjerter med en stanleykniv.
Kommentarer
Skriv en kommentar