01/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Nanbrød
Skikkelig digge nan-brød!
Nan brød blir fort et stort savn når du må leve glutenfritt, men nå har vi løst det for deg.
Disse nan-brødene ble skikkelig gode og det beste er at man kan fryse de ned og få ferske nan-brød hver gang man ønsker det.
Dette trenger du til guten- og melkefrie nan-brød:
- 1 pose Focaccia miks
- 1.5 dl mylk
- 1 dl vann
- 1 dl gresk plantebasert yoghurt (alpro)
- 2 ss fiberhusk eller psylliumfrø (kan utelates da Focaccia miksen har det i blandingen)
- 1 ts salt
- 1 ss sukker
- 1 ts bakepulver
- Litt frisk koriander, raspet hvitløk og smør til pensling av brødene
Dette gjør du:
- Bland sammen mylk, yoghurt og vann i en kjele og varm opp til fingerlunkent.
- Bland inn fiberhusk/ psylliumfrø, visp godt sammenf or å unngå klumper og la stå og svelle noen minutter
- Bland de tørre ingrediensene i en kjøkkenmaskin og spe på med væsken litt og litt til du får en smidig deig. Oppleves deigen for tørr tilsetter du litt mer vann.
- Sett deigen til heving min 1 time. Jeg satt deigen før jeg dro på jobb og bakte ut da jeg kom hjem.
- Sett stekeovnen på 250 C med stekebrettet i
- Del så deigen i 8 like store deler og trill dem runde. Bruk en kjevle til å kjevle de flate, men ikke for flate.
- Smør så hvert nan brød med smør, hvitløk og koriander blandingen
- Ta ut stekebrettet og plasser nan brødene direkte på stekebrettet.
- Stekes mellom 5-10 min men følg med på tiden da de blir fortere ferdig enn du tror.
God fornøyelse!
Kommentarer
Skriv en kommentar