Nan brød gluten og melkefrie

Nanbrød

Skikkelig digge nan-brød!

Nan brød blir fort et stort savn når du må leve glutenfritt, men nå har vi løst det for deg. 

Disse nan-brødene ble skikkelig gode og det beste er at man kan fryse de ned og få ferske nan-brød hver gang man ønsker det.

 

Dette trenger du til guten- og melkefrie nan-brød:

  • 1 pose Focaccia miks
  • 1.5 dl mylk
  • 1 dl vann
  • 1 dl gresk plantebasert yoghurt (alpro)
  • 2 ss fiberhusk eller psylliumfrø (kan utelates da Focaccia miksen har det i blandingen) 
  • 1 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 1 ts bakepulver
  • Litt frisk koriander, raspet hvitløk og smør til pensling av brødene

Dette gjør du:

  • Bland sammen mylk, yoghurt og vann i en kjele og varm opp til fingerlunkent.
  • Bland inn fiberhusk/ psylliumfrø, visp godt sammenf or å unngå klumper og la stå og svelle noen minutter
  • Bland de tørre ingrediensene i en kjøkkenmaskin og spe på med væsken litt og litt til du får en smidig deig. Oppleves deigen for tørr tilsetter du litt mer vann.
  • Sett deigen til heving min 1 time. Jeg satt deigen før jeg dro på jobb og bakte ut da jeg kom hjem. 
  • Sett stekeovnen på 250 C med stekebrettet i
  • Del så deigen i 8 like store deler og trill dem runde. Bruk en kjevle til å kjevle de flate, men ikke for flate. 
  • Smør så hvert nan brød med smør, hvitløk og koriander blandingen
  • Ta ut stekebrettet og plasser nan brødene direkte på stekebrettet. 
  • Stekes mellom 5-10 min men følg med på tiden da de blir fortere ferdig enn du tror.  

God fornøyelse!

0
Feed

Skriv en kommentar