Napoleonskake glutenfri såklart

Napoleonskake - glutenfri så klart!

 

På tide å imponere litt?

Da jeg startet Det Glutenfrie Verksted ville jeg gjøre det enkelt å leve glutenfritt. Det å lansere en rekke bakemikser, alle glutenfrie og økologiske, hvor alle råvarer er samlet enkelt i en pose gjør det både enkelt og trygt å lage glutenfrie alternativer som både smaker godt og som er enkle å tilberede. I tillegg har jeg alltid tenkt at en miks kan brukes på flere måter.

Sånn som denne gangen da jeg bare måtte forsøke meg på napoleonskake. Kaken som er en klar favoritt for flere av familiemedlemmene og aller helst til bursdag. Utfordringen her er å lage glutenfri topp og bunn, for kremen er jo ikke problemet. Jeg landet på at jeg ville teste med å bruke Pai miksen - og det funker supert!

Så oppskrift og fremgangsmåte får du her slik at du kan imponere litt: )

Du trenger dette til topp og bunn:

Du trenger dette til kremen:

  • 2 gelatinplater
  • 1 vaniljestang
  • 3 dl melk
  • 55 gram sukker
  • 2 eggeplommer
  • 20 gram maisenna
  • 4 dl fløte
  • melis til glasur
  • eggehvite til glasur

Dette gjør du:

  1. Legg gelatinplatene i en skål med kaldt vann og la de ligge 5-10 min.
  2. Hell melken i en liten kjele og skrap ut vaniljefrøene og legg disse, sammen med stangen i kjelen. 
  3. Varm opp melken til kokepunktet. 
  4. Bland så sukker, eggeplommer, maisenna i en egen bolle og rør til det er uten klumper.
  5. Hell den varme melken over eggeblandingen, rør sammen og hell alt tilbake i kjelen og varm opp
  6. La blandingen koke på svak varme under konstant røring slik at den ikke setter seg fast. La den koke i ca 1 min. 
  7. Ta blandingen av varmen og ta ut vaniljestangen.
  8. Klem vannet ut av geletinplatene og rør disse inn i blandingen. Sett så kremen til avkjøling
  9. Pisk fløten til en lett krem. 
  10. Pisk den andre blandingen lett opp for hånd og kjør den så gjennom en sil for å unngå eventuelle klumper før du blander den med kremen.
  11. Sett den ferdig blandete vaniljekremen til side, og kaldt, mens du lager topp og bunn av pai miksen.

Slik lager du topp og bunn:

  1. Følg fremgangsmåten på pakningen til søt pai
  2. Kjevle deigen ut så tynt som du klarer. Bruk to bakeark for dette hvor du legger en del av deigen mellom de to arkene før du kjevler
  3. Del opp topp og bunn i ønsket størrelse ved å bruke en linjal og en pizzakutter.
  4. Prikk platene lett med gaffel og stek på 200 grader i ca 10 min. Følg med på tiden og ta de ut når de har blitt gyldne.
  5. Avkjøles på rist 

Monter disse sammen ved å legge en god posjon krem på bunnen og legg lokket på topp. Bruk en slikkepott til å fjerne overflødig krem.

Bland melis med eggehviter og fordel dette utover de ferdig monterte napoleonskakene.

Og så det aller beste til slutt : ) nyt og kos deg maks. 

God fornøyelse! <3

0 0
Feed

Skriv en kommentar