15/11/2020 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Nøttebrød på 1-2-3
Denne oppskriften og miksen kan egentlig fylles med all verdens go'saker. Bruk de nøttene du har og bak et skikkelig mettende og godt nøttebrød!
Du trenger:
- 1 pose Fibebrød miks fra Det Glutenfrie Verksted
- 1/2 pk fersk gjær eller 1 pk tørrgjær
- 3,75 dl lunkent vann
- 100 gram nøtter (jeg brukte her 50 gram hasselnøtter, 25 gram mandler og 25 gram gresskarkjerner)
- Litt ekstra nøtter til pynt
Dette gjør du:
- start med å grovhakke nøttene
- løs opp gjær i lunkent vann og bland inn bakemiksen og bland dette i en kjøkkenmaskin i ca 5 min
- tilsett nøttene til slutt
- smør en brødform på 1 liter eller kle med bakepapir og hell deigen i formen og sett til heving i min 30 min.
- sett ovnen på 200 grader, lag et snitt på langs av brødet og strø hakkede nøtter over og trykk disse litt ned i deigen
- stek i ca 50 min
- avkjøles på rist
Kommentarer
Skriv en kommentar