Nøttebrød fra boka "Et glutenfritt kjøkken"

Denne oppskriften har jeg også delt i boka "Et glutenfritt kjøkken" utgitt av Gyldendal 2021. Bilde tatt av Line Dammen.

 

Dette er et holdbart brød helt uten mel og gjær, kun med nøtter og frø og det trenger heller ingen hevetid. Veldig godt!

Du trenger:

  • 100 gram gresskarkjerner
  • 100 gram solsikkekjerner
  • 100 gram mandler
  • 100 gram valnøtter
  • 100 gram linfrø
  • 100 gram sesamfrø
  • 5 egg
  • 1 dl olivenolje
  • 2 ts havsalt 

Dette gjør du:

Sett ovnen på 160C.

Bland alle ingredienser i en bakebolle. Kle en 1 liters brødform med bakepapir og hell deigen i. Stek brødet i 60 min.

La brødet avkjøles helt før du skjærer i det.

Nyyydelig til litt ost eller marmelade, eller bare litt godt smør og tilbehør til feks suppe.

 

Tips! Bruk hele nøtter og frø slik oppskriften sier. Om du hakker dem opp vil de frigjøre de sunne fettsyrene under stekingen på grunn av den høye temperaturen. De sunne fettsyrene harskner og endrer seg fra sunne til mindre sunne, og kan gi en dårlig smak. 

 

Tips! Liker du brødkniven på bildet? Vi har laget vår egen brødkniv  med gravert aks for enklere å skille på glutenfritt kjøkkenet. Den kan du lese mer om og bestille her

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha