nøttebrød

Nøttebrød

Denne oppskriften og miksen kan egentlig fylles med all verdens go'saker. Bruk de nøttene du har og bak et skikkelig mettende og godt nøttebrød!

Du trenger:

  • 1 pose Fibebrød miks fra Det Glutenfrie Verksted
  • 1/2 pk fersk gjær eller 1 pk tørrgjær
  • 3,75 dl lunkent vann
  • 100 gram nøtter (jeg brukte her 50 gram hasselnøtter, 25 gram mandler og 25 gram gresskarkjerner)
  • Litt ekstra nøtter til pynt

Dette gjør du:

  1. start med å grovhakke nøttene
  2. løs opp gjær i lunkent vann og bland inn bakemiksen og bland dette i en kjøkkenmaskin i ca 5 min
  3. tilsett nøttene til slutt
  4. smør en brødform på 1 liter eller kle med bakepapir og hell deigen i formen og sett til heving i min 30 min.
  5. sett ovnen på 200 grader, lag et snitt på langs av brødet og strø hakkede nøtter over og trykk disse litt ned i deigen
  6. stek i ca 50 min
  7. avkjøles på rist 

 

0 0
Feed

Skriv en kommentar