Nøttecookies med tranebær

Nå er det bare til å kose seg - nybakte cookies i en fei får du oppskriften på her. 

Du trenger:

  • 150 gram mykt smør
  • 180 gram havregryn, glutenfrie
  • 100 gram rårørsukker
  • 60 gram Maismel Det Glutenfrie Verksted
  • 60 gram Rismel Fullkorn Det Glutenfrie Verksted
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1/2 ts havsalt
  • 2 egg
  • 100 gram nøtter (bruk dine favoritter eller gjør som meg og bland hasselnøtter, valnøtter og pistasjnøtter) 
  • 25 gram tranebær, tørkede
  • mørk sjokolade til pynt

Dette gjør du:

  1. Sett stekovnen på 190 grader
  2. Bland de tørre ingrediensene sammen med romtemeprert smør og egg og bland lett i kjøkkenmaksinene. Tilsett så hakkede nøtter og tranebær. 
  3. Kle et stekebrett med bakepapir og form ønsket antall cookies ved å bruke en skje og hender. 
  4. Stekes midt i ovnen i 15-20 min avhengig av størrelsen på cookiesene. 
  5. Avkjøles før du pynter med smeltet mørk sjokolade

Tips! Sjokoladen smelter du lett ved å bryte den opp i biter og ha den i en liten bakebolle, fyll varmt vann i vaskekummen og sett bollen i mens du rører rundt til sjokoladen er smeltet og cookies kan pyntes. 

Lag en god kopp kaffe eller te, krøll tærne og nyt en liten time-out med fantastisk gode cookies! : )

Tåler du ikke nøtter så baker du cookies uten - nesten like gode da også.

0
Feed

Skriv en kommentar