11/12/2020 av Det Glutenfrie Verskted 0 Kommentarer
Nøttecookies med tranebær
Det er bare til å kose seg - nybakte cookies i en fei får du oppskriften på her. Her har jeg pyntet cookies med sjokolade for ekstra julekos.
Oppskrift og bilde er hentet fra boka "Glutenfri Jul"
Du trenger:
- 150 gram mykt smør
- 180 gram havregryn, glutenfrie
- 100 gram rårørsukker
- 60 gram Maismel Det Glutenfrie Verksted
- 60 gram RismelFullkorn Det Glutenfrie Verksted
- 2 ts vaniljesukker
- 1/2 ts havsalt
- 2 egg
- 100 gram nøtter (bruk dine favoritter eller gjør som meg og bland hasselnøtter, valnøtter, pistasj og pekannøtter)
- 25 gram tranebær, tørkede
- mørk sjokolade til pynt
Dette gjør du:
- Sett stekovnen på 190° C
- Bland de tørre ingrediensene sammen med romtemperert smør og egg og bland lett i kjøkkenmaskinen. Tilsett så hakkede nøtter og tranebær.
- Kle et stekebrett med bakepapir og form ønsket antall cookies ved å bruke en skje og fuktede hender.
- Stekes midt i ovnen i 15-20 min avhengig av størrelsen på cookiesene.
- Avkjøles før du pynter med smeltet mørk sjokolade
Tips! Sjokoladen smelter du lett ved å bryte den opp i biter og ha den i en liten bakebolle, fyll varmt vann i vaskekummen og sett bollen i mens du rører rundt til sjokoladen er smeltet og cookies kan pyntes.
Lag en god kopp kaffe eller te, krøll tærne og nyt en liten time-out med fantastisk gode cookies! : )
Tåler du ikke nøtter så baker du cookies uten - nesten like gode da også.
Kommentarer
Skriv en kommentar