04/12/2020 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Nøttekaker
Enkelte ganger skal det ikke så mye til for å tilfredstille søtsuger eller behovet for kos. Disse nøttekakene er perfekte som en liten pause i en hektisk føjulstid. Sørg bare for å bake nok, for disse kan du fint fryse, og det tar deg maks et kvarter å tine de opp. Ikke særlig lenger tid enn det tar å lage en god kopp te...
Du trenger:
- 100 gram hasselnøtter, malte (alternativt kjøp ferdig hasselnøttmel)
- 90 gram rårørsukker
- 1 eggehvite
- 25 gram smeltet smør
- hasselnøtter til pynt
Dette gjør du:
- Bland malte nøtter/ mel, sukker, eggehvite og til slutt smeltet smør til en fin røre.
- La blandingen stå å svelle i minimum 1 time.
- Dekk en stekeplate med bakepapir
- Sett ovnen på 170 grader
- Plasser deigen ved hjelp av to skjeer eller en sprøytepose.
- Pynt hver kake med en hel eller halv hasselnøtt
- Stekes i ca 14 min - følg med på tiden
- Avkjøles på rist og oppbevares i en tett kakeboks.
TIPS!
Mandler og andre nøtter kan også brukes.
Kommentarer
Skriv en kommentar