Nøttekaker

Enkelte ganger skal det ikke så mye til for å tilfredstille søtsuger eller behovet for kos. Disse nøttekakene er perfekte som en liten pause i en hektisk føjulstid. Sørg bare for å bake nok, for disse kan du fint fryse, og det tar deg maks et kvarter å tine de opp. Ikke særlig lenger tid enn det tar å lage en god kopp te...

Du trenger:

  • 100 gram hasselnøtter, malte (alternativt kjøp ferdig hasselnøttmel)
  • 90 gram rårørsukker
  • 1 eggehvite
  • 25 gram smeltet smør
  • hasselnøtter til pynt

Dette gjør du:

  1. Bland malte nøtter/ mel, sukker, eggehvite og til slutt smeltet smør til en fin røre. 
  2. La blandingen stå å svelle i minimum 1 time.
  3. Dekk en stekeplate med bakepapir
  4. Sett ovnen på 170 grader
  5. Plasser deigen ved hjelp av to skjeer eller en sprøytepose. 
  6. Pynt hver kake med en hel eller halv hasselnøtt
  7. Stekes i ca 14 min - følg med på tiden
  8. Avkjøles på rist og oppbevares i en tett kakeboks. 

TIPS!

Mandler og andre nøtter kan også brukes. 

 

0
Feed

Skriv en kommentar