30/08/2023 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Olivenbrød
En ny favoritt!
Prøv dette smakfulle olivenbrødet sammen med pisket kryddersmør eller aioli. Perfekt ved siden av supper og salat, men like godt alene.
Du trenger:
- ½ pose (215 g) Focaccia miks
- ½ pose (188 g) Nistebrød miks
- 1 pk tørrgjær
- 3,5 dl vann
- 75 g kesam eller plantebasert yoghurt
- 20 g olivenolje eller smør (smeltet)
- 20-25 oliven uten sten, i biter
Dette gjør du:
1. Kle en brødform med bakepapir.
2. Ha Focaccia og Nistebrød miks i en bakebolle og bland i gjær. Varm vann og yoghurt til lunken og hell væsken i det tørre. Ha i olivenolje og rør godt sammen.
3. Tilsett oliven til slutt og bland deigen til de er jevnt fordelt i brødet. Dette er en klissete deig, bruk en slikkepott til å ha deigen over i brødformen.
4. Dekk til deigen med plast eller et rent kjøkkenhåndkle og sett den til heving på et lunt sted i ca 60 minutter.
5. Sett stekeovnen på 210 °C. Sett en ildfast form med kokende vann nederst i ovnen (steking med damp gir en tynn, sprø skorpe og sørger for en blankere overflate). Stek brødet midt i ovnen i ca 50-55 min. Fjern formen med kokende vann etter 15 minutter. Stek videre uten damp i 35-40 min.
6. Avkjøl på rist. Server med pisket smør eller aioli.
Nyt!
Kommentarer
Skriv en kommentar