Olivenbrød

En ny favoritt!

Prøv dette smakfulle olivenbrødet sammen med pisket kryddersmør eller aioli. Perfekt ved siden av supper og salat, men like godt alene.

Du trenger:

  • ½ pose (215 g) Focaccia miks
  • ½ pose (188 g) Nistebrød miks
  • 1 pk tørrgjær 
  • 3,5 dl vann
  • 75 g kesam eller plantebasert yoghurt
  • 20 g olivenolje eller smør (smeltet)
  • 20-25 oliven uten sten, i biter

 

Dette gjør du:

1. Kle en brødform med bakepapir. 

2. Ha Focaccia og Nistebrød miks i en bakebolle og bland i gjær. Varm vann og yoghurt til lunken og hell væsken i det tørre. Ha i olivenolje og rør godt sammen.

3. Tilsett oliven til slutt og bland deigen til de er jevnt fordelt i brødet. Dette er en klissete deig, bruk en slikkepott til å ha deigen over i brødformen. 

4.  Dekk til deigen med plast eller et rent kjøkkenhåndkle og sett den til heving på et lunt sted i ca 60 minutter. 

5. Sett stekeovnen på 210 °C. Sett en ildfast form med kokende vann nederst i ovnen (steking med damp gir en tynn, sprø skorpe og sørger for en blankere overflate). Stek brødet midt i ovnen i ca 50-55 min. Fjern formen med kokende vann etter 15 minutter. Stek videre uten damp i 35-40 min. 

6. Avkjøl på rist. Server med pisket smør eller aioli.

Nyt!

 

 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha