Ostekake

Siste innspurt for å rydde jula ut av huset og resultatet ble en fantastisk god ostekake! Jeg lette litt etter inspirasjon og kom plutselig over denne fra nettsiden aperitif og gjorde enkelte tilpasninger som du kan se beskrevet under. 

Og har du ikke tørre julekaker til overs tenker jeg denne også er veldig god med en bunn av andre tørre kjeks eller om du bruker Müsli miksen med Chia. Karamellsausen er jo en historie i seg selv ; )


Du trenger (til en kakeform str 22 cm):

Til bunnen:

  • 150 gram julekaker
  • 50 gram smør

Til fyllet:

  • 5 stk gelatinsplater
  • 400 gram kremost (Philadelphia)
  • 3 dl kremfløte
  • 1/2 dl melis

Til karamellsausen:

  • 2 dl Gryr (eller kremfløte) 
  • 3/4 dl sukker
  • 3/4 dl lys sirup
  • 100 gram smør
  • 1 ss havsalt

Til pynt:

  • Hakkede mandler

Dette gjør du:

Bunn

  1. Smelt smør
  2. Knus småkakene til smuler. Dette løser du enkelt ved å putte alle kakene i en brødpose og knuse til jevnstore smuler.
  3. Bland smør og smuler sammen og trykk dette godt ned i en smurt kakeform
  4. Stek bunnen på 175grader i ca 10 min

Fyll

  1. Legg gelatinplater i vann, ca 5 min. 
  2. Visp fløten til krem sammen med melisen
  3. Bland så inn kremosten og bland forsiktig til en glatt krem.
  4. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs disse opp i 1/2 dl kokende varmt vann. Avkjøles før du tilsetter dette kremen.
  5. Fordel krem utover kakebunnen og sett kjølig i min 4 timer.

Karamellsaus

  1. Kok opp Gryr/ kremfløte sammen med sukker, sirup og halvparten av smøret. 
  2. La blandingen koke til den har fått en tykk konsistens og en gylden farge, ca 10-15 min.
  3. Rør så inn resten av smøret, og sett karamellsausen til avkjøling før du smaker til med litt havsalt. 

Like før servering pynter du kaken med karamellsaus og mandelflak. Riktig god fornøyelse! <3


0 0
Feed