15/05/2023 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Ostekake med blåbær
Himmel og hav for en kake! Ren nytelse både å se på og å spise.
Litt tidkrevende prosess men samtidig perfekt å forberede i forkant da denne skal stå kaldt før den nytes.
Uansett - anbefales!
Og har du blåbær i fryseren så er det her de skal brukes.
Du trenger til bunn:
- 125 gram Musli med Chia
- 50 gram smør
til fyll:
- 200 gram cashew nøtter
- 250 gram blåbær, gjerne frosne
- 50 gram rårørsukker
- 2 ss maisstivelse
- 300 gram philadelphia ost eller kremost naturell
- 50 ml lønnesirup
- 50 gram kokosolje hard
- 1 ss sitronsaft
- 1 ss vaniljeekstrakt
topping:
- friske blåbær
- spiselige blomster
Dette gjør du:
Start med å legge cashewnøttene i vann og la de ligge min 4 timer. Skyll godt og la de renne godt av seg.
Ha Musli med Chia og mykt smør i en blender og kjør dette sammen til du får en jevn masse. Kle så en liten kakeform, 20 cm, med bakapapir i bunn og ha massen opp i bunnen. Trykk massen flatt som en kakebunn og sett kaldt mens du lager fyllet.
Ha blåbær og rårørsukker i en liten kjele og la det småkoke på middels varme. Bland ut maisstivelse med litt vann og rist dette godt sammen i et glass med lokk. Tilsett dette i blåbærblandingen og la det koke sammen på svak varme til det blir en tykkere blåbærsaus. Pass på at du rører underveis. Når den er ferdig kokt etter ca 15 min tar du den av platen og lar den avkjøles helt.
Ha cashewnøtter, blåbærblanding, kremost, lønnesirup, kokosoljee, sitronsaft og vaniljeekstrakt i en blender og kjør dette sammen til blandingen er helt glatt og kremete.
Ha fyllet over i kakeformen og sett den i kjøleskapet for at den skal stive i min 4 timer. Den kan gjerne stå lenger, alternativt at du setter den i fryseren men da må d bare huske på å ta den ut i god tid før den skal nytes.
Fjern kakeformen, pynt med blåbær og eventuelt spiselige blomster og nyt.
TIPS! Denne kaken kan fint lages vegansk - du bytter enkelt ut med vegansk smør og kremost
Kommentarer
Skriv en kommentar