Ostekake med pepperkakebunn

Vi rett og slett elsker Vilmas økologiske kanel kjeks.

En perfekt kjeks med smak av kanel. Passe søte, bakt på surdeig og fullkorn. De kan helt klart nytes som de er, men denne varianten hvor vi brukte de som bunn til en ostekake ble over middels yummi. 

Vi anbefaler deg å teste ut denne. Lag den som en hel kake som her, eller fordel den i mindre porsjonsformer. Perfekt til julens desserter.  

Og - du trenger ingen stekeovn!

 

Du trenger:

  • 150 gram Vilmas Kanel
  • 75 gram smør
  • 2,5 dl fløte
  • 200 gram Philadelfia ost
  • 1 dl melis
  • 1/2 ss sitronsaft
  • Skall/ zest av 1/2 sitron

 

Dette gjør du:

Start med å smelte smøret på lav varme. I mellomtiden knuser du kanel kjeksene ved å putte de i en pose og bruke en kjevle til å kjevle over til du får mindre smuler. Bland de knuste kjeksene sammen med smøret og ha dette i en liten kakeform, str 20 cm. Press smulene utover slik aat det blir  en jevn bunn. 

Pisk fløten til krem og bland inn melis og philadelfiaosten. Tilsett så sitronsaft og sitronzest og bland alt sammen til en myk krem.

Ha massen over i kakeformen og spre den jevnt utover. Sett gjerne litt kaldt, et par timer, slik at massen får satt seg. Ta den ut en god stund før den skal serveres slik at den ikke er for hard ved servering. 

God fornøyelse! 

 

Vilmas Kanel finner du i butikker som Jacobs på Holtet, Kolibri Kolonial, Fromagerie og vår egen nettbutikk

 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha