07/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Påskevafler
Vafler smaker godt neste alltid! Ved å tilsette litt appelsinjuice i røra så får du friske påskevafler i en fei.
Dette trenger du til 7-8 vaffelplater:
- 200 gram glutenfritt mel (jeg bruker produkter fra min "rent mel i posen serie" og plukker ut Rismel fullkorn, Bokhvetemel og gjerne litt Hirseflak)
- 2 ts bakepulver
- 1 ts kardemomme
- 2 egg
- 75 gram smør eller rømme (bruk gjerne laktosefrie alternativ)
- 2 dl appelsinjuice eller saften fra 1 1/2 appelsin
Dette gjør du:
- Bland egg, appelsinjuice og rømme i en bolle og tilsett det tørre.
- Blandes godt. La gjerne stå og svelle noen minutter før du steker.
- Avkjøles lett på rist mens du finner frem «pynt» som for eksempel cottage cheese og friske bær.
Tips: Ønsker du flere vafler dobler du bare oppskriften.
Perfekt å steke i solveggen mens du venter på påskeharen? Nyt og kos deg!
Kommentarer
Skriv en kommentar