Pai med spinat og chevre

En enkel og supergod pai med spinat og chevre. Denne passer både som et måltid i seg selv eller som tilbehør.

Passer også ypperlig på koldtbordet. Server gjerne med en frisk salat og godt brød ved siden av. 

 

Paibunn:

  • 1 pk Paibunn miks fra Det Glutenfrie Verksted (1 pose á 200 g)
  • 1 egg
  • 80 g smør, romtemperert 
  • 4-6 ss vann


Fyll:

  • 450 g frossen spinat
  • 120 g chevre, i biter 
  • 3 stk vårløk, i ringer
  • 3 egg
  • 2 dl melk eller matfløte (eller et plantebasert alternativ)
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • ¼ ts sort pepper 
  • ½ ts salt 


Dette gjør du:

1. Lag paibunnen etter fremgangsmåten på baksiden av Paimiksen. 

2. Tin spinat etter anvisning på pakken og klem ut så mye vann som mulig. Sett til side. 

3. Forvarm ovnen til 200°C, over- og undervarme.  

4. Legg paideigen på bakepapir og klem den litt flat med hendene. Kjevle deigen forsiktig jevnt tynn, 6-8 cm større i diameter enn paiformen din. Du kan legge et stykke bakepapir på deigen og kjevle på den, men det kan også gå fint uten. Legg bakepapiret med deigen i paiformen og press deigen ut i formen ved hjelp av fingrene. 

5. Prikk paibunnen med en gaffel og stek midt i ovnen i 10 minutter. Avkjøl paiskallet mens du gjør i stand fyllet.

6. Visp sammen egg og melk eller matfløte. Bland inn spinat, chevre, vårløk, hvitløk, salt og pepper. Hell blandingen i paiskallet. 

7. Stek paien midt i ovnen i ca. 40 minutter, eller til paifyllet har stivnet.

8. Server paien varm eller lun, gjerne med en frisk salat ved siden av. Nyt! 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha