Pepperkakesnurrer

Luftig gjærbakst med smak av pepperkaker! Perfekt til deg som elsker både kanelboller og pepperkaker!

Disse lager du enkelt med vår nye Bollemiks. Kesam, melk og smør kan enkelt byttes ut med et plantebasert eller laktosefritt alternativ. Denne oppskriften gir 8 nydelige pepperkakesnurrer. 

 

Du trenger:

  • 1 pose Bollemiks Det Glutenfrie Verksted
  • 20 g smeltet smør
  • 150 g kesam (½ boks) 
  • 2 dl melk
  • ½ pk gjær (fersk eller tørr)
  • 2 ts malt ingefær
  • 1 ts malt kanel
  • ½ ts vaniljepulver
  • 1/4 ts nellik
  • 1/4 ts muskatnøtt


Pepperkakefyll:

  • 45 g smør, mykt
  • 65 g brunt sukker
  • 2 ts kanel
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 ts malt nellik
  • ¼ ts malt muskatnøtt
  • flaksalt (valgfritt)
  • 1 sammenvispet egg eller 1 ss (plantebasert) melk blandet med 1 ss lønnesirup til pensling


Melisglasur:

  • 30 g melis
  • ca 2 ts vann


Slik gjør du:

1. Smelt smør og bland inn kesam og melk. Varm opp væsken til fingerlunken og løs opp gjæren. 

2. Ha Bollemiksen i en stor bakebolle og tilsett væsken. Elt deigen i 5-10 min. 

3. I mellomtiden lager du pepperkakefyllet. Bland sammen mykt smør, brunt sukker og krydder i en bolle.

4. Ta deigen ut av bakebollen og kjevle den ut til en rektangel på 34x32 cm. Deigen er litt klissete, så bruk litt mel på benken. 

5. Fordel pepperkakefyllet jevnt utover deigen. Dryss over litt flaksalt om ønskelig. Skjær deigen i 8 strimler fra kortsiden, slik at du får 8 strimler på 4x34 cm. Det er enklest å bruke et pizzahjul. 

6. Rull opp hver deigbit, og legg i en smurt ildfast form på 27x20 cm og dekk til med plastfolie.

7. Hev i 60-75 min til de har omtrent doblet i størrelse. 

8. Forvarm ovnen til 200°C over- og undervarme. Pensle pepperkakesnurrene med et sammenvispet egg eller lønnesirupblandingen. Stek i 24-25 min midt i ovnen. Umiddelbart etter steking kan du pensle smøret som ligger i bunnen over pepperkakesnurrene. Dette gir en ekstra fin glans. 

9. Avkjøl litt i formen. Topp pepperkakesnurrene gjerne med litt melisglasur før servering. Nyt! 


Oppbevaring:

Dersom du ikke skal spise pepperkakesnurrene samme dag bør de fryses ned når de er avkjølt. La dem deretter tine helt i romtemperatur og rett før servering varmes de i ovnen på 180°C i 5-10 minutter. 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha