Pitabrød

Enkel oppskrift på glutenfrie pitabrød. Disse er saftige og luftige, og kan fylles med det du måtte ønske. Pitabrødene trenger ikke å heve lenge, så det går fort å lage! Kan også serveres ved siden av gryteretter, salater eller supper.

 

Du trenger (6 pitabrød):

  • 11 g fiberhusk
  • 260 g lunkent vann
  • 1 ss olivenolje 
  • 125 g Bokhvetemel fra Det Glutenfrie Verksted 
  • 110 g Fin Bakstfra Det Glutenfrie Verksted  
  • 1 ss sukker
  • 1½ ts tørrgjær
  • ¾ ts salt


Dette gjør du:

1. Visp sammen lunkent vann og fiberhusk. La blandingen stå i 5-10 minutter. Tilsett så olivenolje og rør sammen. 

2. Bland sammen de tørre ingrediensene i en bakebolle. Tilsett fiberhuskblandingen og elt godt til du har en jevn deig. 

3. Ha deigen over på en lett melet benkeplate. Del deigen i 6 like store emner på ca. 90 g hver og trill til boller. Kjevle bollene ut til de er ca 16-17 cm i diameter og 5 mm tykke. Hvis deigen er tykkere, vil pitabrødene ikke puffe opp. Deigen er klissete, så pass på å ha nok mel på benken slik at de ikke klistrer seg fast. 

4. Legg pitabrødene på et stort bakepapirkledd stekebrett, dekk til og la dem heve i romtemperatur i ca. 15 minutter. 

5. Forvarm en stekepanne på middelshøy varme. Stek et pitabrød om gangen. Stek i 30-45  sekunder til deigen begynner å boble. Snu pitabrødet og stek i 30-45 sekunder på den andre siden. Snu det igjen, og nå vil du se at det begynner å puffe opp. Fortsett og stek på begge sider til den har fått en fin farge. Det kan godt bli noen brente flekker. 


Juster temperaturen på komfyren underveis. Hvis pitabrødene blir brune for fort, må du skru ned varmen. De trenger litt tid til å puffe seg opp, så det må ikke være for varmt. Men pitabrød trenger mye varme for å puffe seg opp, så det gjelder å finne den rette temperaturen på din komfyr. 


6. Avkjøl pitabrødene på rist i et par minutter. Pakk dem deretter inn i et rent, tørt kjøkkenhåndkle frem til servering. God fornøyelse! 


Oppbevares i lukket beholder i 2-3 dager. Bør varmes litt før servering. 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha