30/08/2021 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Plomme galette
Bugner hagen av plommer, eller du har en snill nabo, tante, bestefar eller rett og slett har litt for mange plommer du ikke helt vet hva du skal gjøre med? ; )
Jeg fikk plutselig den utfordringen og løste det med denne nydelige, friske og sommerlige kaken - Plomme Galette.
Vanligvis ville jeg benyttet Paibunn miksen og oppskriften for søt bunn. Men nå hadde jeg dessverre ikke den tilgjengelig så da måtte jeg eksperimentere litt, og det ble et vellykket og godt resultat:
- 2,5 dl bokhvetemel
- 1 dl havremel
- 100 gram smør
- 2 ss rårørsukker
- 4-6 ss vann
Mål opp alle de tørre ingrediensene, del smøret i terninger og bland sammen i en kjøkkenmaskin mens du tilsetter vann, litt og litt, til deigen samler seg. Pakk deigen i plast og legg kaldt i kjøleskap i min 30 min.
Imens lager du plommeblandingen:
- 1,5 kg plommer
- 1,5 dl rårørsukker
- 3 ss maizenna
Del plommene i to og fjern plommesteinen. Ha plommer og sukker i en kjele og la det sakte varmes opp før du tilsetter maizenna og sørger for at det blandes godt inn. Ta kjelen av platen og la avkjøle.
Legg et bakeark på kjøkkenbenken, legg paibunnen på og legg så et nytt bake ark på toppen. Bruk så en kjevle til å kjevle ut bunnen til en rund jevn leiv. Fordel plommeblandingen på bunnen men spar kantene da de skal brettes inn til slutt.
- 15-20 plommer delt i to
- mandelflarn
- sammenpisket egg
- rårørsukker
Fordel delte plommer på toppen av plommeblandingen og brett nå inn kantene. Pensle kanten med egg, strø litt rårørsukker på kanten for å få en ekstra sprø skorpe, strø mandelflarn over fyllet tilslutt og stek på 175 C i ca. 35 min. Følg med på steketiden og ta ut galetten når kanten har fått en fin, jevn farge.
Serveres lun som den er eller med litt is eller pisket krem.
Riktig god fornøyelse!
Kommentarer
Skriv en kommentar