Plommepai

Plommepai

Sommer'n er på sitt siste og det samme er det med årets plommer - men denne paien er helt klart en flott avslutning på en deilig plommesesong :) bare prøv!

Dette trenger du:

  • 1 pose Paimiks a 200 g (det er to poser miks i pakken)
  • 1 egg
  • 80 g smør, mykt
  • 60 g melis
  • 3-5 ss vann
  • Plommer (10-15 stk)
  • 2 egg
  • 2 dl Gryr matlaging av kokos og raps
  • 3 ts vaniljesukker
  • 1 bit vaniljestang om du har - skrap ut frøene
  • En neve mandelspon (ca 25 g)

Dette gjør du:

  • Følg fremgangsmåten på baksiden av Paimiksen. (Jeg laget bunnen kvelden før og lot den stå til neste dag)
  • Sett ovnen på 180 grader
  • Del plommene i to og fjern steiene. 
  • Legg plommene tett i paibunnen.
  • Visp sammen Gryr og egg, tilsett vaniljesukker/ vaniljefrø og hell dette over plommene. 
  • Strø mandelspon over tilslutt før du steker i ca 40 min, eller til fyllet har stivnet og paien har fått en fin, gylden farge. 
  • Server paien litt lun som den er, eller med litt vaniljeis.

God fornøyelse! <3

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha