07/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Plommepai
Sommer'n er på sitt siste og det samme er det med årets plommer - men denne paien er helt klart en flott avslutning på en deilig plommesesong :) bare prøv!
Dette trenger du:
- 1 pose Paimiks a 200 g (det er to poser miks i pakken)
- 1 egg
- 80 g smør, mykt
- 60 g melis
- 3-5 ss vann
- Plommer (10-15 stk)
- 2 egg
- 2 dl Gryr matlaging av kokos og raps
- 3 ts vaniljesukker
- 1 bit vaniljestang om du har - skrap ut frøene
- En neve mandelspon (ca 25 g)
Dette gjør du:
- Følg fremgangsmåten på baksiden av Paimiksen. (Jeg laget bunnen kvelden før og lot den stå til neste dag)
- Sett ovnen på 180 grader
- Del plommene i to og fjern steiene.
- Legg plommene tett i paibunnen.
- Visp sammen Gryr og egg, tilsett vaniljesukker/ vaniljefrø og hell dette over plommene.
- Strø mandelspon over tilslutt før du steker i ca 40 min, eller til fyllet har stivnet og paien har fått en fin, gylden farge.
- Server paien litt lun som den er, eller med litt vaniljeis.
God fornøyelse! <3
Kommentarer
Skriv en kommentar