13/11/2023 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Polarbrød med surdeig
Nå kan du endelig lage gode glutenfrie polarbrød som i tillegg er laget på surdeig! Her får du oppskriften på vår variant av de populære brødene.
Perfekt å oppbevare i fryseren, og smaker like godt til frokost som i matpakken, eller som mini-pizza bunn. Oppskriften gir 12 polarbrød.
Bakeklar surdeigsstarter:
- 50 g aktiv surdeigsstarter
- 100 g romtemperert vann
- 80 g Rismel fullkorn
- 20 g Havremel glutenfritt
Polarbrød:
- 380 g vann
- 24 g fiberhusk
- 25 g honning
- 250 g bakeklar surdeigsstarter
- 90 g glutenfritt Havremel
- 50 g Hirseflak
- 60 g Maismel fullkorn
- 60 g Rismel fullkorn
- 90 g potetmel
- 1 ss bakepulver
- 9 g havsalt
- 45 g (klarnet) smør eller olje (røres inn til slutt)
Lag en bakeklar surdeigsstarter:
1. Vei 50 gram aktiv surdeigsstarter i et rent glass, tilsett deretter 100 g vann og rør sammen.
2. Tilsett så 80 gram fullkorn rismel og 20 g glutenfritt havremel. La blandingen stå i varm romtemperatur i 6-8 timer, eller til den bobler og har hevet 70-100%, før du blander den inn i deigen.
Lag deigen:
1. Visp sammen vann og fiberhusk. Fortsett å visp til det ikke er noen klumper igjen og blandingen begynner å tykne. La stå i 10-15 minutter.
2. Tilsett honning og den bakeklare surdeigsstarteren og bland godt sammen. Tilsett mel, hirseflak og havsalt og elt til du har en jevn deig. Ha i smør/olje og elt i et par minutter til. Deigen skal ikke være veldig klissete og enkel å håndtere.
3. Ha deigen på bakebordet og del den i 12 like store emner (ca 90 g). Trill til boller. Kjevle eller klemme bollene ut til de er ca 10 cm i diameter.
4. Legg brødene på et bakepapirkledd stekebrett. Dekk til med et fuktig kjøkkenhåndkle og la deigen heve i 4-6 timer i varm romtemperatur.
5. Forvarm ovnen på 230 °C i minst 30 minutter. Dryss litt rismel over brødene og lag små hull med en spisepinne eller gaffel. Stekes i 15-18 minutter. Brødene skal få en fin gyllen farge.
6. Avkjøles på rist. Nyt!
Kommentarer
Skriv en kommentar