11/04/2025 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Pølsehorn med sesamfrø og chiliflak
Raske pølsehorn toppet med sesamfrø og chiliflak. Disse passer perfekt på tur eller i matpakken. Smaker alltid godt og er også koselig å lage sammen med barna.
Du trenger (til 8 pølsehorn):
- 1 pose Pizzabunn fra Det Glutenfrie Verksted
- 2,5 dl lunkent vann
- 2 ss olje
- 4 grillpølser fra @kolonihagen *
- sammenvispet egg til pensling (2 ts melk + 2 ts lønnesirup for eggfri)
- sesamfrø og chiliflak til å drysse over
*Vår favoritt er disse økologiske pølsene fra Kolonihagen, men du kan selvsagt velge de pølsene du liker best.
Dette gjør du:
1. Sett ovnen på 225°C, over- og undervarme. Kle et stekebrett med bakepapir.
2. Ha Pizzamiks i en bakebolle, tilsett vann og olje og bland godt til du har en fin og smidig deig som slipper bakebollen. Du kan fint bruke hendene, deigen er enkel å jobbe med.
3. Skjær grillpølsene i to på midten, slik at du får 8 halvdeler.
4. Ha deigen over på kjøkkenbenken og del i 8 biter. Trill hvert stykke til en avlang pølse på ca 40 cm. Snurr deigen rundt pølsene og legg dem på stekebrettet.
5. Pensle med sammenvispet egg eller melk + lønnesirup og dryss over sesamfrø og chiliflak.
6. Stek midt i ovnen i ca 15 minutter til de har fått litt farge og er gjennomstekte. Avkjøl et par minutter og nyt!
Pizzamiksen vår er glutenfri, økologisk og lavFODMAP sertifisert. Du finner den i de fleste matvarebutikker i tillegg til vår egen nettbutikk.
Kommentarer
Skriv en kommentar