29/07/2021 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Potetpai
Perfekt tilbehør til sommerens grillmat eller høstens gryter, eller rett og slett god som den er med litt serano eller spekeskinke til.
Du trenger:
- 1 pose paibunn miks
- 1 egg
- 80 gram mykt smør
- 4-6 ss vann
- 2 poteter
- 1/2 boks creme fraiche
- 2 fedd hvitløk
- litt friske urter
- rosmarin
- 1 stk mozarella ost
- salt & pepper
Dette gjør du:
- Lag paibunn som anvist bak på pakken. Om du ikke bruker paiform så bretter du enkelt kantene opp på siden når du har tatt på fyllet.
- paibunnen skal ikke forstekes denne gangen
- Press hvitløksfedd og bland sammen med creme fraiche og litt friske urter
- skjær opp potetene i tynne skiver - bruk en ostehøvel til hjelp
- ha paibunnen over på en bakematte eller et bakepapir og kjevle den jevnt flat ved å legge et ekstra bakeark på toppen
- smør på creme fraiche blandingen, poteter, mozarella og rosmarin og brett kantene inn slik du ser på bildet. Krydre med salt og pepper og ringle gjerne litt olivenolje over.
- stekes på 200 grader i ca 30 min
God fornøyelse!
Kommentarer
Skriv en kommentar