potet pai

Potetpai

Perfekt tilbehør til sommerens grillmat eller høstens gryter, eller rett og slett god som den er med litt serano eller spekeskinke til.

Du trenger:

  • 1 pose paibunn miks
  • 1 egg
  • 80 gram mykt smør
  • 4-6 ss vann
  • 2 poteter
  • 1/2 boks creme fraiche
  • 2 fedd hvitløk
  • litt friske urter
  • rosmarin
  • 1 stk mozarella ost
  • salt & pepper

 

Dette gjør du:

  1. Lag paibunn som anvist bak på pakken. Om du ikke bruker paiform så bretter du enkelt kantene opp på siden når du har tatt på fyllet. 
  2. paibunnen skal ikke forstekes denne gangen
  3. Press hvitløksfedd og bland sammen med creme fraiche og litt friske urter
  4. skjær opp potetene i tynne skiver - bruk en ostehøvel til hjelp
  5. ha paibunnen over på en bakematte eller et bakepapir og kjevle den jevnt flat ved å legge et ekstra bakeark på toppen
  6. smør på creme fraiche blandingen, poteter, mozarella og rosmarin og brett kantene inn slik du ser på bildet. Krydre med salt og pepper og ringle gjerne litt olivenolje over. 
  7. stekes på 200 grader i ca 30 min

God fornøyelse!

 

0
Feed

Skriv en kommentar