28/12/2019 av Det Glutenfrie Verksted 8 Kommentarer
Nistebrød
Glutenfrie polarbrød er det mange av dere som har etterspurt. Polarbrød som er enkle å bake, smakfulle og uten for mye rariteter i seg. Etter en god del runder med ulike ingredienser og blandingsforhold ble Nistebrød miksen en realitet.
Superenkle å bake, og ferdige nybakte Polarbrød på 30 min. Perfekt til nistemat, frokost, lunsj, på vei til trening, etter trening, topptur, sopptur (eller helt på bærtur).
Pst, jeg kan ikke kalle det polarbrød da det er beskyttet varemerke, men Nistebrød er jo like dekkende det? Enig?
ØKOLOGISK GLUTENFRI MIKS
Følg fremgangsmåten på posen og ha alt klart innen du startet. Du trenger ikke kjøkkenmaskin for å få disse til, men det gjør ofte resultatet litt bedre. Deigen er enkle å jobbe med og du kan fint bruke hendene til å forme boller som du igjen klemmer flate.
NISTEBRØDMIKSEN KAN OGSÅ BLI TIL BRØD
Ønsker du et velsmakende brød istedet så sjekk under Mine Oppskrifter/ Gjærbakst hvor jeg baker brød med utgangspunkt i denne miksen.
NØKKELHULL
Det er et kvalitetstegn å kunne merke miksen med nøkkelhull - det gir en indikasjon på at denne miksen inneholder fiber, lite salt og/ eller sukker.
lavFODMAP sertifisert med anbefalt mengde på 65 gram per måltid. Litt avhengig av hvor store du baker disse vil jeg si at det tilsvarer 1 stort polarbrød, eller to små.
INGREDIENSER:
Sammalt glutenfri havregryn*, rismel*, sammalt havremel*, malte golden linfrø*, maismel*, bokhvete surdeigspulver* (bokhvete mel*, quinoamel*, startkultur), malte psylliumskall*, havsalt, kokosblomstsukker*.
*Fra sertifisert økologisk jordbruk.
NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)/ PR 100G BAKEMIKS
Energi 1559 kJ/370 kcal
Fett 6,1 g
Mettet fett 0,9 g
Karbohydrater 63 g
Sukkerarter 1,5 g
Fiber 8,3 g
Protein 11,1 g
Salt 1,3g
NÆRINGSBEREGNING PR 100G FERDIG BAKST
Energi 1108kJ/ 263 kcal
Fett 6,2 g
herav Mettet fett 2,0 g
Karbohydrater 41,4 g
herav Sukkerarter 1,0 g
Fiber 5,5 g
Protein 7,7 g
Salt 0,878 g
Kommentarer
10/01/2021 av Yvonne Reinfjell
Hvor lang holdbarhet på di ferdigstekte nistebrødene?
11/01/2021 av Monica
Hei Yvonne, de holder seg godt et par dager "på benken" men er du usikker ville jeg har puttet de du får til overs på bakedagen i frysern. Så tar du opp etterhvert, og tiner de lett med en tur i brødristeren. Mvh Monica
06/02/2021 av Monica Olsbø
Disse var nyyydelige!
15/05/2021 av Thea Westerlund
Det beste glutenfrie brødet ever!
18/04/2022 av Jon Kjetil Munthe
Disse er faktisk det kjekkeste jeg har hatt siden jeg fikk cøliaki for 10 år siden,så lett å bake for 2 uker av gangen som Nistebrød til jobb,fryser ned 2 og 2:) takk jeg er så utrolig takknemlig for det dere gjør,betyr mer en dere aner:)
22/04/2022 av Jon Kjetil Munthe
Jeg tilsetter 75 gram extra virgin oliven olje på 2 pakker i tilegg til smøret,da holde de seg enda bedre å er enda mykere og bedre i smak:D å det er like sundt å godt:D
23/04/2022 av Monica
Supert tips! Tusen takk! Mvh Monica
15/01/2023 av Pirjo Krabye
Siden jeg liker brød med sterkere smak, tilføyer jeg i melet noe av dette - eller alt: 1 ts glutenfritt surdeigpulver fra Det glutenfrie verksted, karve (hel eller knust), anis eller noe du liker. Så 1/2-1 dl solsikkefrø og like mye linfrø, gule eller brune. Noen ganger finrasper jeg en liten gulerot eller en tørr ostebit som jeg blander i deigen. Vanlig håndvisp er sterk nok til å blande deigen, men jeg bruker selvsagt mer vann, ca. 1 dl mer. Prøv deg fram. På toppen går også revet ost bra eller flaksalt, frø eller tilsvarende. Denne deigen blir 16 leiver som jeg deler på to plater. En gammeldags liten barnekjevle, dyppet i vann, er ypperlig hjelpemiddel når jeg baker ut brødene. Jeg steker begge platene samtidig i varmluft og trenger ikke noe ekstra vann i bunnen av ovnen.
Skriv en kommentar