06/03/2023 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Protein Cookies
Her snakker vi smartere, sunnere cookies som kun er naturlig søtet med dadler. Mer enn søte nok og perfekt følge med på turen, etter trening eller rett og slett fordi du har lyst på noe godt.
Denne oppskriften ble jeg inspirert av gjennom Matprat. Og når du har kjøkkenskuffen "full av dadler" gjelder det å finne smarte tips og gode forslag til bruk, slik som denne oppskriften ble.
Du trenger:
- 200 gram dadler
- 2 egg
- 2 eggeplommer (tror dette kan droppes)
- 125 gram Havremel
- 100 gram Müsli med Chia, alt. lettkokte glutenfrie havregryn
Dette gjør du:
Ta ut steinene fra dadlene og ha disse sammen med eggene, pluss eggeplommene i en foodprosessor. Kjør blandingen til den har en jevn og fint konsistens.
Bland daddelblandingen sammen med havremel og Musli med Chia ved hjelp av en sleiv og bland alt godt sammen til en fast deig.
Kle et stekebrett med bakepapir og form deigen til runde cookies ved å bruke en spiseskje. Trykk de så flate før du legger de på stekebrettet. Om deigen er klissete så fukter du hendene mellom hver gang du former cookies.
Stekes på 180 C i ca 8-10 min.
Avkjøles lett og oppbevares i tett boks.
Mmmmhmmm...nam!
Kommentarer
Skriv en kommentar