09/12/2021 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Pull apart hvitløksbrød
Et skikkelig fristende brød - prøv det!
En morsom, og veldig god, måte å servere gjestene et litt annerledes brød på. Perfekt tilbehør til supper, tapas, grillmat, salater.
Du trenger:
- 1 pose Focaccia miks fra Det Glutenfrie Verksted
- 1 pk gjær
- 3,5 dl vann
- 150 gram kesam/ laktosefri kesam eller soyayoghurt
- 20 gram smør eller nøytral olje
Hvitløksmør:
- 3 ss smør
- 2 kinesiske hvitløk/ 5 hvitløkfedd
- rosmarin eller andre friske urter
- 100 gram revet ost
Dette gjør du:
- Følg fremgangsmåten på focacciamiksen.
- Stek gjerne focaccian i en jerngryte om du har det, alternativt følger du bare samme metode som beskrevet på posen. Bruker du gryte så steker du på 210 C med lokk i 20 min, ta så av lokket og stek videre i 20 min.
- Avkjøles mens du blander hvitløksmøret
- Skjær nesten gjennom brødet på kryss og på tverrs og pensle med smøret som du har smeltet og blandet med knust hvitløk og urter.
- Strø over den revne osten og stek i ca 10 min på 170 grader og til osten er smeltet. GOD FORNØYELSE!
Kommentarer
Skriv en kommentar