Quinoa knekkebrød

Knasende gode glutenfrie knekkebrød med quinoamel, hirseflak og masse frø. Quinoa er svært næringsrikt og er en fin kilde til både kostfiber og protein. Hirse er en av de eldste kornsortene, og har et høyt innhold av proteiner og er rik på mineraler

 

Disse knekkebrødene er både en perfekt start på dagen, og en nydelig avslutning med for eksempel en god kopp te til.

 

Du trenger (2 stekeplater):

  • 220 g Quinoamel fra Det Glutenfrie Verksted
  • 60 g Hirseflak fra Det Glutenfrie Verksted
  • 120 g sesamfrø
  • 60 g solsikkefrø
  • 60 g gresskarkjerner
  • 1 ts fiberhusk
  • 1 ts salt 
  • 40 g olivenolje
  • 480 g kokende vann
  • litt flaksalt til å drysse over 


Dette gjør du:

1. Sett oven på 150°C, over- og undervarme. 

2. Bland alle tørre ingredienser i en bakebolle, og tilsett deretter olivenolje og kokende vann. Bland godt sammen. 

3. Kle to stekebrett med bakepapir og fordel halvparten av røren (ca 520 g) jevnt utover hvert stekebrett. Det er enklest å bruke en slikkepott til dette. Dryss over litt flaksalt hvis ønskelig.

4. Sett brettene i ovnen og stek i 10 minutter. Ta ut og bruk et pizzahjul eller en skarp kniv til å dele opp i ønsket størrelse. Stek videre i 30-40 min til knekkebrødene har fått en gylden farge. Bytt plass på stekebrettene halvveis i steketiden. Følg med på slutten av steketiden. Dersom noen knekkebrød er ferdig fortere enn andre, tar du de ut og fortsetter å steke resten. 

5. Avkjøl knekkebrødene på en rist. 


Oppbevares i en tett boks.

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha