07/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Quinoa smuldrepai med epler og kanel
Smuldrepai er vel noe av det enkleste, diggeste og beste som finnes om vi snakker om en kake eller dessert du ønsker å få til i en fei?
Her er det epler og kanel blandet med sprø "quinoasmuler" som gjør susen. Sjekk ut oppsrkfiten og se hva du selv synes?
Dette trenger du:
- 125 gram mykt smør
- 1 dl havregryn, glutenfrie
- 0,75 dl Quinoa mel fra Det Glutenfrie Verksted
- 0,25 dl Fullkorn Rismel fra Det Glutenfrie Verksted
- 1 dl rårørsukker
- 2 ts vaniljesukker
- 1 egg
- 3 epler, gjerne økologiske for da kan du bruke hele eple, inkl skall
- 2-3 ts kanel
Dette gjør du:
- Sett ovnen på 190 grader
- Finn frem en paiform og kle denne med bakepapir
- Mål opp havregryn, quinoamel, rismel og vaniljesukker
- Bland dette sammen med mykt smør og egg i en bakebolle, eller i kjøkkenmaskin.
- Del opp eplene i passe biter/ terninger og legg i en brødpose som du så strør kanel over og blander godt sammen, i posen.
- Bland dette sammen med deigen og fordel rundt i paiformen. Dette blir klumpete og ujevnt men det er meningen ;).
- Pynt gjerne med noen hele epleskiver som på bildet - det blir dekorativt.
- Stekes i 20-25 min, følg med på tiden. Paien er ferdig når deigen har fått en fin brun farge
- Avkjøles lett på rist og serveres gjerne med nypisket krem eller vaniljekesam
God fornøyelse! :)
Kommentarer
Skriv en kommentar