04/06/2023 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Rabarbramuffins
Supergode og enkle å få til. Smuldretoppen gjør de bare enda bedre :)
Du trenger:
- 250 gram rabarbra, finhakket
- 100 gram Bokhvetemel
- 125 gram Havremel
- 25 gram Quinoamel
- 2 ts bakepulver
- 1/4 ts natron
- 75 gram sukker
- 1,5 dl Bakemjølk fra røros meieri
- 5 ss smeltet smør
- 1 dl rapsolje
- 2 egg
- 1 ts vaniljeekstrakt
til toppingen:
- 25 gram rårørsukker
- 25 gram Havremel
- 25 gram Musli med Chia
- 2 ss romtemperert smør
- 1 ts kanel
Dette gjør du:
Start med å kutte rabarbra i små biter og sett til side.
Bland så alt det tørre; glutenfritt mel, bakepulver og natron i en bakebolle.
I en annen bakebolle visper du sammen sukker, melk, smeltet smør, rapsolje, egg og vaniljeekstrakt.
Lag toppingen ved å blande alle ingrediensene sammen med romtemperert smør og bruk fingrene til å jobbe det sammen til mer smulete konsistens.
Bland de våte og tørre ingrediensene sammen og tilsett rabarbraen. Blandes lett sammen.
Ha muffinsformer i muffinsformene, alterntiv smør formen og ha i røre ca 3/4 full. Strø så toppingen på til slutt.
Stekes i ca 20-25 min til de har fått en jevn og fin farge.
Nyt!
Kommentarer
Skriv en kommentar