18/06/2023 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Randformkake - grunnoppskrift
Denne oppskriften er inspirert av mormor - justert til glutenfri så klart.
Oppskrift og bilde er hentet fra boka "Et glutenfritt kjøkken"
Du trenger:
- 150 gram flytende melange
- 125 gram sukker
- 2 egg
- 1 1/4 dl melk
- 225 gram Søt Bakemiks
- 1 ts bakepulver
Dette gjør du:
Sett ovnen på 175 C
Rør melange og sukker hvitt og rør så inn ett go ett egg. Tilsett melk og mel tilsatt blakepulver. Rør det hele sammen. Smør formen med flytende lenage og dryss litt mel i før du heller i røren, da unngår du at deigen setter seg fast.
Stek i ca 45 min på nederste rille. Bruk en bakepinne til å sjekke om den er gjennomstekt. Avkjøl lett på rist før du vender den ut av formen.
Denne grunnoppskriften kan varieres mye. Under ser du noen forslag:
Vanilje - 2 ts vaniljesukker blandes inn i melet
Sitron - revet skall av 1 økologisk sitron tilsettes røren
Krydder - tilsett 2 ts kanel, 1/2 ts nellik, 1/2 ts ingefær og bland ette inn i melet
Frukt - tilsett 1 1/2 dl blandet frukt i røren og beregn litt lenger steketid.
Topping/ glasur:
Karamellsaus: bland melis med karamellsaus! En ny, uvanlig og ganske gøyal (men unektelig veeeeldig søt) variant.
Sitronglasur: Bland melis med sitrosaft for en frisk glasur
Melisdryss: Dryss enkelt litt melis over
Kakaodryss: Det er lekket med et mørkt kakaodryss over lys kake, og helt klart et alternativ med minst sukker
Kommentarer
Skriv en kommentar