02/04/2024 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Raske bagels
Enkle bagels uten gjær 🥯 Disse “jukse-bagelsene” røres sammen i en fei og kan settes rett i stekeovnen uten heving og koking først.
Perfekt når du har lyst på nystekte bagels med en gang! Her har vi laget både en grov og en lys variant, begge like gode!
Du trenger:
Grove bagels (4 stk):
- 130 g Monicas Superbrød
- 2 ts bakepulver
- 260 g gresk yoghurt
Lyse bagels (4 stk):
- 160 g Focaccia miks
- 2 ts bakepulver
- 230 g gresk yoghurt
Topping:
1 sammenvispet egg
sesamfrø og valmuefrø
Dette gjør du:
1. Forvarm stekeovnen til 210°C over- og undervarme. Sett en ildfast form (ikke glass) nederst i ovnen. Alternativt kan du bruke dampovn, og skru på full damp.
2. Rør sammen Superbrød eller Focaccia miks, bakepulver og yoghurt. La deigen hvile i 10 minutter.
3. Del deigen i 4 emner og rull til boller. Deigen er ganske klissete, så bruk litt mel på benken. Klem bollene flate og lag hull i midten.
4. Legg bagelsene over på en bakepapirkledd stekeplate. Pensle med sammenvispet egg og dryss over frø.
5. Sett bagelsene midt i ovnen, hell kokende vann i den ildfaste formen og lukk døren med en gang. Stek i 10 minutter. Fjern formen med kokende vann (eller skru av dampfunksjonen). Lyse bagels stekes i 13-15 minutter og grove bagels stekes i 16-18 minutter.
6. Avkjøl på rist og server med godt pålegg. Nyt!
Monicas Superbrød finner du i butikker som Coop, Meny, Spar/ Eurospar, Kolibri Kolonial og nettbutikken allergikost.no i tillegg til vår egen nettbutikk.
Focaccia miksen finner du i Coop butikker, Kolibri Kolonial og nettbutikken allergikost.no i tillegg til vår egen nettbutikk.
Kommentarer
Skriv en kommentar