02/02/2022 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Raske rundstykker - glutenfrie og veganske
Savner du en rask og enkel måte å blande sammen en deig til skikkeligode, saftige glutenfrie, og veganske, rundstykker som også er helt uten frø og med lite gjær?
Og nå som det også har vært en utfordring på å få tak i fiberhusk så kan du bruke psylliumfrø.
Sjekke denne kjappe oppskriften!
Du trenger:
- 350 gram (=1 pose) Bokhvetemel fullkorn fra Det Glutenfrie Verksted
- 200 gram Rismel fullkorn fra Det Glutenfrie Verksted
- 40 gram psyllium
- 2 ts tørrgjær
- 1,5 ts salt
- 9 dl lunkent vann
Dette gjør du:
- Mål opp 9 dl lunkent vann og ha det i en bakebolle.
- Mål så opp alle de tørre ingrediensene og bland dette sammen med det våte og bland det sammen i en kjøkkenmaskin ved å bruke k-spaden.
- La maskinen gå i ca 5 min
- La deigen heve i bakebollen i ca 15 min
- Kle et stebrett med bakepapir og finn frem en sleiv og en slikkepott.
- Ta en del av deigen som passer sleiven og bruk slikkepotten til å ha deigen over på stekebrettet. Du kan også fint bruke hendene men jeg liker at disse rundstykkene får et litt mer rustikk uttrykk. Jeg fikk totalt 12 rundstykker.
- Dekk stekebrettet og sett til heving 1-1,5 timer på et lunt sted.
- Sett stekeovnen på 225 C og stek i ca 25-30 min
- Avkjøl rundstykkene på en bakerist og la de avkjøles helt før du skjærer i de slik at de får satt seg.
TIPS!
Strø litt ekstra mel på toppen før du steker de for et mer rustikk uttrykk.
Disse har god holdbarhet på kjøkkenbenken - alternativt deler du de i to og fryser ned slik at du kan ta opp når behovet for digg bakst melder seg : )
Kommentarer
Skriv en kommentar