10/05/2023 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Red Velvet kake
Vår versjon av klassikeren Red Velvet kake 🍰 Den får den rødbrune fargen av jordbærpuré og kakao 🍓🤎 Oppskriften er uten egg og melk og er perfekt for deg som spiser vegansk eller har intoleranser. Kakebunnene kan lages dagen i forveien slik at du bare trenger å pynte den før servering. Passer perfekt til festdager som 17. mai.
Du trenger (til 3 lag):
- 300 g jordbær, ferske eller tinte
- 120 ml mandel- eller soyamelk
- 4 ts eplecidereddik
- 100 g kokosolje, romtemperert
- 300 g sukker
- 1 ts vaniljepulver
- 200 g Focaccia miks
- 80 g Bokhvetemel
- 80 g mandelmel (malte mandler)
- 1 ss bakepulver
- 1 ss natron
- 3 små ss (12 g) kakao
Kremostfyll:
- 65 g (plantebasert) kremost
- 145 ml (plantebasert) fløte
- ¼ ts vaniljepulver
- 40 g melis
- friske bær til pynt
Slik gjør du:
1. Forvarm ovnen til 175 °C. Pensle tre kakeformer på 18 cm i diameter med smeltet kokosolje og ha bakepapir i bunnen (har du bare én kakeform deler du oppskriften i tre og baker en kakebunn av gangen).
2. Lag jordbærpuré. Kjør bærene til en glatt puré med en stavmikser eller i blender eller food processor.
3. Lag “kjernemelk” ved å blande sammen mandel- eller soyamelk og eplecidereddik. La stå i 5 min.
4. Rør sammen kokosolje og sukker til det blir en kremaktig konsistens. Bland i litt “kjernemelk” og sikt mel, bakepulver, natron, kakao og vaniljepulver over blandingen. Rør raskt sammen og ha i resten av “kjernemelken”. Pisk inn jordbærpuré til slutt.
5. Fordel røren mellom kakeformene og stek i midten av ovnen i 30-35 min. Bruk en kakepinne eller en tannpirker for å sjekke om kaken er ferdig. Henger det ikke noe røre igjen på pinnen skal kaken være ferdig. Avkjøl i kakeformen i 15 min. før den avkjøles helt på rist.
6. Lag fyllet. Bland sammen kremost, melis og vaniljepulver. Det er enklest å bruke en gaffel først, og så piske den myk og luftig. Pisk kremfløte til krem og bland den sammen med kremostblandingen.
7. Hvis du ønsker å pynte kaken med kakesmuler, skjærer du av litt av toppen til en kakebunn. Ha fyll mellom hver kakebunn og dekk kaken med resten av fyllet. Pynt eventuelt med kakesmuler nederst. Pynt med friske bær før servering.
God fornøyelse! Og hipp hurra! :)
Kommentarer
Skriv en kommentar