19/12/2019 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Ristede nøtter med rosmarin
Glad i nøtter? Ønsker du å gi spiselige julegaver til den som "har alt"? Denne oppskriften er både enkel og god og smaker like godt til jul som til påske ;) Et sunt alternativ til snacks. Gode som de er, eller som tilbehør på ostefatet? Eller prøv et dryss over risengrynsgrøten! Utrolig digg! Risengrynsgrøt, en smørklatt og et dryss kanel før du stør litt av denne nøtteblandingen over - gled deg sier jeg!
Du trenger:
- 400 gram blandede nøtter (jeg brukte valnøtter, hasselnøtter, pekannøtter, pistasjnøtter)
- 4 ss olivenolje
- 1/2 ss honning (agave)
- 4 ts havsalt
- 4 ss hakket rosmarin
Dette gjør du:
- Sett ovnen på 160 grader
- Bland sammen olivenolje, honning, salt og rosmarin i en bolle
- Vei opp nøttene og bland dette lett sammen med den oljeblandingen
- Kle et stekebrett med bakepapir
- Stek i ovnen i ca 15 min, følg med på tiden og rør litt rundt i blandingen underveis så ikke den brenner seg
- Avkjøles på rist
- Oppbevares i en skål eller pakkes inn i fine glass/ skåler, pakkes pent inn og gies bort til noen du er glad i :)
TIPS!
Perfekt tilbehør til ostefatet
Kommentarer
Skriv en kommentar