08/04/2025 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Rugbrødkake
Rugbrødslagkage eller brødtorte, er en dansk klassiker. Vi har laget en glutenfri variant med vår oppskrift på glutenfritt “rugbrød”.
Nå ble du kanskje skeptisk, men denne MÅ du bare prøve! Dette er saftig og smakfull kake med appelsinmarmelade, silkemyk mascarponekrem og mørk sjokolade. Det blir garantert en ny favoritt!
Nøtter og syltetøy kan byttes ut med andre varianter etter ønske.
Du trenger:
- 150 g glutenfritt “rugbrød” av Fiberbrødmiks fra Det Glutenfrie Verksted (se egen oppskrift)
- 60 g valnøtter
- 40 g hasselnøtter
- 30 g potetmel
- 1 ts bakepulver
- 130 g sukker
- 3 egg
Fyll:
- 300 g appelsinmarmelade (eller annet syltetøy etter ønske)
Marcarponekrem:
- 250 g mascarpone
- 2 dl kremfløte
- 25 g melis
- frø fra 1 vaniljestang eller 2 ts vaniljesukker
- hakket sjokolade og physalis til pynt
Dette gjør du:
1. Forvarm ovnen til 200°C. Kle en springform på 20 cm med bakepapir.
2. Del “rugbrød” i biter og kjør i en foodprosessor til det er helt fint. Gjør det samme med nøttene.
3. Ha "rugbrødsmuler", malte nøtter, potetmel og bakepulver i en bolle og bland sammen.
4. Pisk eggene og sukker til stiv eggedosis. Tilsett det tørre og vend forsiktig inn. Hell røren i springformen.
5. Stek kaken midt i ovnen i ca. 25 minutter. Bruk en kakepinne eller tannpirker for å sjekke om bunnen er ferdig stekt. Avkjøl kaken på en bakerist.
6. Når kaken er avkjølt lager du ostekremen. Ha kremfløte, mascarpone, melis og vanilje i en bolle og pisk til du får en tykk krem.
7. Del den avkjølte kakebunnen i to. Legg den ene bunnen på et kakefat og fordel over halvparten av appelsinmarmeladen. Fordel deretter halvparten av ostekremen over den og legg den andre bunnen oppå. Topp med resten av appelsinmarmeladen og ostekremen og pynt med litt hakket sjokolade og physalis. Nyt!
Kommentarer
Skriv en kommentar