07/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Rullekake
Det er lett å mimre tilbake til barndommen med denne klassikeren!
Det beste av alt er jo at den er ferdig i en fei, og så er den veldig enkel å lykkes med :)
Dette trenger du:
- 6 egg
- 80 gram sukker
- 75 gram rismel fullkorn fra Det Glutenfrie Verksted
- ca 2,5 dl syltetøy
- Litt ekstra sukker
- Noen friske bær, om du ønsker
- Kremfløte eller is, om du ønsker
Dette gjør du:
- Sett ovnen på 225 grader
- Skill eggene.
- Pisk eggeplommer og sukker til stiv eggedosis.
- Stivpisk eggehvitene
- Rør rismel inn i eggedosisen og vend så forsiktig inn de stivpiskede eggehvitene.
- Fordel røra i en langpanne dekket med bakepapir.
- Stekes i 8-10 min. Følg med på tiden og ta ut kaken når den har fått en gylden og fin farge.
- Ta kaken ut av ovnen og hvelv den over på et nytt bakepapir dekket med sukker. Her er det litt vanskelig å angi mengde, men strø litt utover uten at du overdriver.
- Fjern så bakepapiret fra den stekte bunnen.
- Fordel syltetøy utover kaken og rull sammen.
- Et tips er å bruke bakepapiret til hjelp når du skal rulle sammen.
- Legg kaken på et fat og pynt med friske bær og kanskje litt krem ved siden av, eller skjær opp i porsjoner og server.
Nydelig! God fornøyelse! :)
Kommentarer
Skriv en kommentar