Saftig brownie med himmelsk sjokoladekrem

Her får du en saftig, god brownie med en himmelsk myk sjokoladekrem/ fudge. 

Ved å tilsette revet squash blir den både saftig, smakfull og "litt smartere"

 

Du trenger:

  • 2 egg
  • 2 dl solsikkeolje
  • 1 dl rårørsukker
  • 5 dl squash revet
  • 3 dl Fin Bakst fra Det Glutenfrie Verksted
  • 1 dl bakekakao
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1/2 ts natron eller bikarbonat

Sjokoladekrem:

  • 2 dl fløte
  • 0,5 dl rårørsukker
  • 100 g hakket mørk sjokolade (Valhrona Caraibe 66%)
  • 100 romtemperert smør

 

Dette gjør du:

Sett ovnen på 175 C. 

Kle en bakeform str 20x30 cm med bakepapir.

Visp egg sammen med rårørsukker og solsikkeoljen til en jevn røre og tilsett så den revne squashen. Bland sammen de tørre ingrediensene og bland ette så inn i røra. Hell over i kakeformen og stek i ca 35 min. 

La kaken avkjøles i formen mens du lager sjokoladekremen. 

Finn frem en kjele og bland fløte sammen med sukker og varm opp. Ha sjokoladebitene oppi og rør til alt har smeltet. La blandingen småkoke i ca 10 min til den tykner. Fjern kjelen fra platen og ha i smør skåret i biter. Bland sammen til myk og fin krem.

La kremen avkjøles før du setter den i kjøleskap. La den stå der til kremen er passe tykk til å smøres på kaken. Kaken kan fint oppbevares i kjøleskap slik at krem og kake får satt seg. Strø gjerne litt havsalt på toppen - en god kominasjon til den søte kremen. 

God fornøyelse!

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha