28/10/2024 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Salat med kokt bokhvete, gresskar og feta
Idag ble det en digg salat basert på litt rester av kokt bokhvete.
Så godt og så mange muligheter - perfekt måte å bruke det du har i kjøleskapet. Her piffet opp med ovnsbakt gresskar siden det jo er høytid for det. Resten av gresskaret kjørte jeg sammen i blender til puré og vil bruke det i bakst litt senere.
Du trenger:
- 1 pose Bokhvete boil-in-bag eller rester
- 1 pose blandet salat
- Bakt gresskar* i biter
- 1/2 granateple
- 100 gram fetaost
- 50 gram pekannøtter
vinagrette:
- 1 dl appelsinjuice
- 1/2 dl limesaft
- 1/2 ss honning
- 1 ts sennep, grov
- 3 ss olivenolje
- Salt & Pepper
*) Bakt gresskar; Sett ovnen på 200 °C. Fjern frø og "slintrer" fra gresskaret og skjær i skiver. Legg skivene på en stekeplate kledd med bakepapir.
Ringle over litt olje, salt og pepper og bak i ovnen i ca 30 min til bitene er møre. Fjern skallet og del opp i biter.
Dette gjør du:
Ha bokhvete, salat, gresskar, granateple, fetaost på et fat og ringle vinagretten over. Dryss til slutt litt pekannøtter og litt mer granateplekjerner over.
Nytes som den er eller med godt brød til.
Kommentarer
Skriv en kommentar