Salat med kokt bokhvete, gresskar og feta

Idag ble det en digg salat basert på litt rester av kokt bokhvete.

Så godt og så mange muligheter - perfekt måte å bruke det du har i kjøleskapet. Her piffet opp med ovnsbakt gresskar siden det jo er høytid for det. Resten av gresskaret kjørte jeg sammen i blender til puré og vil bruke det i bakst litt senere. 

Du trenger:

  • 1 pose Bokhvete boil-in-bag eller rester 
  • 1 pose blandet salat
  • Bakt gresskar* i biter
  • 1/2 granateple
  • 100 gram fetaost
  • 50 gram pekannøtter

 

vinagrette:

  • 1 dl appelsinjuice
  • 1/2 dl limesaft
  • 1/2 ss honning
  • 1 ts sennep, grov
  • 3 ss olivenolje
  • Salt & Pepper

*) Bakt gresskar; Sett ovnen på 200 °C. Fjern frø og "slintrer" fra gresskaret og skjær i skiver. Legg skivene på en stekeplate kledd med bakepapir. 

Ringle over litt olje, salt og pepper og bak i ovnen i ca 30 min til bitene er møre. Fjern skallet og del opp i biter. 

 

Dette gjør du:

Ha bokhvete, salat, gresskar, granateple, fetaost på et fat og ringle vinagretten over. Dryss til slutt litt pekannøtter og litt mer granateplekjerner over.

Nytes som den er eller med godt brød til.

 

 

 

 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha