Salat med rødkål, rødbeter og bokhvete

En fargefest av en salat å servere. Til å bli glad av!

Bokhvete gir en lett nøtteaktig smak, og sammen med de andre ingrediensene skaper det en deilig og mettende rett med litt ekstra næring.

Perfekt som lunsj eller som tilbehør!

 

Du trenger:

  • 1 pose Bokhvete boil-in-bag fra det Glutenfrie Verksted 
  • 1 liten rødkål, finstrimlet
  • 2 kokte rødbeter, skrelt og skåret i terninger
  • ca 100 g fetaost, smuldret
  • 1/2 rødløk, finhakket
  • 1/2 kopp valnøtter, grovhakket
  • 1 eple, skåret i tynne skiver (valgfritt)
  • Frisk timian eller persille til pynt (valgfritt)

 

Dressing:

  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss eplecidereddik
  • 1 ts honning
  • Salt og pepper etter smak

 

Dette gjør du:

1. Kok bokhveten etter anvisning på pakken, og la den avkjøles.

2. Skjær rødkålen i tynne strimler og skjær rødbetene i små terninger.

3. Ha rødkål, rødbeter, rødløk, epleskiver og kokt bokhvete i en stor bolle og bland forsiktig sammen.

4. Lag dressingen ved å vispe sammen olivenolje, eplecidereddik, honning, salt og pepper.

5. Hell dressingen over salaten og bland godt.

6. Topp med smuldret fetaost, grovhakkede valnøtter og eventuelt frisk timian eller persille.

 

Med bokhvete i salaten får du et ekstra proteinboost og mer fylde, samtidig som den beholder den friske og smakfulle balansen. Bokhvete gir en lett nøtteaktig smak, og sammen med de andre ingrediensene skaper det en deilig og mettende rett. Perfekt som lunsj eller en side til middag!

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha