Sandkaker

Ååå, husker du smaken av sandkaker fylt med deilig, luftig krem? Maling av mandler og smøring av de rare, litt trøblete formene? Dette er julekake nummer en for meg. Det tok sin tid før jeg tenkte "ja men de kan jo fint bakes glutenfrie også" - og etter litt testing frem og tilbake har jeg kommet frem til en oppskrift som jeg synes er både enkel og ikke minst veldig god. Håper du prøver denne!

 

Oppskriften er også delt i boka "Glutenfri Jul"

 

Du trenger:

  • 250 gram smør, romtemperert
  • 225 gram rårørsukker
  • 200 gram (1 pose) Paibunn miks fra Det Glutenfrie Verksted
  • 300 gram mandelmel (finmalte mandler)
  • 2 egg
  • smør til smøring av formene

 

Dette gjør du:

Sett ovnen på 175 °C.

Kjør smør og sukker hvitt i kjøkkenmaskinen. Tilsett mel og mandelmel. Smør sandkakeformene lettmed litt smør før du legger en klump deig i hver form og trykker den godt ut med fingrene. Sett formene på et stekebrett og sett brettet nederst i ovnen. Stek i ca 10 min. Følg med på tiden og ta sandkakene ut når de har fått en gylden farge. Avkjøles lett p rist før du snur dem og kakker dem løs fra formene. 

Server gjerne med pisket krem, multer eller andre friske bær. 

Oppbevares, uten fyll, i ett bakeboks. 

 

TIPS!

Skål hele mandler, tørk og kjør i blender om du ønsker å lage mandelmel selv.  

 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha