11/07/2021 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Sandwich-is
For en enkel lykke å lage sine egne sandwich-is! Når jeg tenker over det så er jo det en av de tingene jeg har savnet siden jeg fikk cølikai og som har gjort sommeren litt mindre komplett - nemlig at det ikke finnes glutenfri sandwich-is, men nå har jeg funnet en enkel løsning på det og jeg lover deg at smaken og nytelsen er det ingenting å si på.
Bare prøv denne!
Jeg har benyttet Brownie miksen som utgangspunkt. Brownie miksen finner du nå i nettbutikken til allergikost.no og detglutenfrieverksted.no
Du trenger:
- 1 pakke Brownie miks, 400 gram
- 200 gram smeltet smør (kan erstattes av magrere alternativ som kesam, flytende melange)
- 1,25 dl melk
- 2 egg
- 1 neve sjokoladelinser (ikke nødvendig)
- litt havsalt
- 1 liter vaniljeis (eller du lager selv)
Dette gjør du:
- Sett ovnen på 180 grader
- Følg fremgangsmåten på bakemiksen
- Finn frem et muffinsbrett om du har eller dekk et stekbrett med bakepapir. Jeg har et type muffinsbrett med lavere/ mindre hull som passet perfekt til dette, men du klarer deg fint med kun et stekebrett.
- Legg deigen på brettet ved hjelp av en liten spiseskje. La det være litt avstand mellom da deigen siger litt ut når du steker
- Stekes i ca 10 min men følg med på tiden. Det er bedre at kjeksene er litt godt stekt enn for myke
- La kjeksene avkjøles på rist før du monterer.
Tips!
Jeg laget disse umuddelbart med is fra fryseren som hadde blitt litt myk - ulempen da er at det fort smelter sammen og blir litt grisete. Men de kjeksene jeg hadde til overs monterte jeg ferdig, pakket inn en og en i matpapir og la i fryseren og det var jo det smarteste alternativet. I tillegg til å kunne ha hjemmelaget sandwich liggende : )
Kommentarer
Skriv en kommentar