Scones

En enkel oppskrift på glutenfrie scones som passer like godt til frokost som til lunsj. Scones smaker best nystekt, gjerne med krem og syltetøy. Til tradisjonell Afternoon tea kan du servere nybakte scones med klassisk “clotted cream”.

Vi spiste scones med kokosyoghurt og hjemmelaget jordbærsyltetøy, skikkelig sommerkos. Anbefales!

Våre bakemikser er veldig allsidige, og med pizzamiksen kan du lage mer enn bare pizza. Er du glad i scones må du prøve denne oppskriften! Vi er spent på hva du synes, så del gjerne resultatet med oss. 


Du trenger (9 scones):

  • 175 g Pizza miks økologisk 
  • 100 g Bokhvetemel økologisk 
  • 25 g mandelmel (malte mandler)
  • 40 g potetmel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 85 g smør, kaldt
  • 40 g sukker
  • 175 ml mandelmelk eller soyamelk (eller vanlig melk)
  • 3 ts sitronsaft
  • 1,5 ts vaniljepulver eller vaniljeekstrakt (valgfritt)

 

  • 1 egg eller ½ ss mandel- eller soyamelk + 1 ts lønnesirup til pensling 


Slik gjør du:

1. Bland melk og sitronsaft for å lage “buttermilk”. Sett til side. 

2. Ha bokhvetemel, pizza miks og mandelmel i en bakebolle (sikt det inn hvis det er mye klumper). Sikt inn potetmelet og tilsett bakepulver (og evt. vanilje). Bland godt. 

3. Skjær det kalde smøret i terninger og tilsett. Bruk en gaffel til å smuldre smøret i melet til de største bitene er som erter. Tilsett sukker og rør raskt sammen. Ha i “buttermilk” og bland med en skje til deigen samler seg (den vil være litt klissete). Kna den lett til den blir en ball (ikke jobb for mye med deigen, du vil fortsatt se litt større smørbiter). Sett deigen i kjøleskapet i 15 min. 

4. Sett ovnen på 200 °C. Kle et stekebrett med bakepapir. Sett brettet i ovnen slik at det varmes mens du lager scones. 

5. Ha litt mel på benkeplaten og klem deigen til en rektangel. Brett deigen tre ganger og klem den forsiktig sammen mens du former en firkant på 15x15 cm. Bruk en skarp kniv til å dele deigen i 9 like deler på 5x5 cm. Legg sconesene på det varme stekebrettet (bruk evt. en deigskrape for å løfte dem) og pensle toppen med sammenvispet egg eller plantemelk + lønnesirup. 

6. Stek i 17-21 min, til de er gylne. Avkjøl på rist i 10 min. Spises varme eller kalde. Server med det du måtte ønske. Bon appétit!

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha