21/09/2024 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Scones med urter og pisket smør
Nydelig scones med smak av urter. Perfekt tilbehør til diverse småretter, eller bare veldig godt med litt pisket smør på.
Du trenger:
- 350 gram Fin Bakst
- 1,5 ts bakepulver
- 10 gram hakkede urter (vi brukte rester av estragon, persille og rosmarin fra hagen)
- 85 gram smør
- 2 dl melk
- 1 ts salt
- 2 ss eplesidereddik
- 1 egg
Dette gjør du:
Sett oven på 220 ° C
Del smøret i små terninger.
Bland mel, bakepulver, urter og salt i en bakebolle og tilsett smør. Blandes i en kjøkkenmaskin til deigen blir smulete.
Tilsett så melk og eddik og elt deigen godt sammen.
Bruk hendene til å forme deigen til en form på ca 3 cm. Kle et stekebrett med bakepapir og bruk en kniv til å dele opp deigen i ca 8 like store deler. Legg bitene på stekebrettet, pensle med sammenpisket egg og stek i ca 15-20 min til de har fått en fin og fylden farge.
Avkjøles lett på bakerist, men nytes mens de fortsatt er litt varme.
Pisket smør lager du ganske enkelt ved å piske smør i kjøkkenmaskinen til det har blitt luftig og hvitt. Tilsett salt og pepper og kanskje litt revet hvitløk? Du kan også tilsette urter, men siden vi har tilsatt urter i sconsene blir det enkelt og godt uten.
God fornøyelse!
Kommentarer
Skriv en kommentar