Scones med urter og pisket smør

Nydelig scones med smak av urter. Perfekt tilbehør til diverse småretter, eller bare veldig godt med litt pisket smør på.

 

Du trenger:

  • 350 gram Fin Bakst
  • 1,5 ts bakepulver
  • 10 gram hakkede urter (vi brukte rester av estragon, persille og rosmarin fra hagen)
  • 85 gram smør 
  • 2 dl melk
  • 1 ts salt
  • 2 ss eplesidereddik
  • 1 egg

 

Dette gjør du:

Sett oven på 220 ° C

Del smøret i små terninger.

Bland mel, bakepulver, urter og salt i en bakebolle og tilsett smør. Blandes i en kjøkkenmaskin til deigen blir smulete.

Tilsett så melk og eddik og elt deigen godt sammen. 

Bruk hendene til å forme deigen til en form på ca 3 cm. Kle et stekebrett med bakepapir og bruk en kniv til å dele opp deigen i ca 8 like store deler. Legg bitene på stekebrettet, pensle med sammenpisket egg og stek i ca 15-20 min til de har fått en fin og fylden farge.

Avkjøles lett på bakerist, men nytes mens de fortsatt er litt varme. 

 

Pisket smør lager du ganske enkelt ved å piske smør i kjøkkenmaskinen til det har blitt luftig og hvitt. Tilsett salt og pepper og kanskje litt revet hvitløk? Du kan også tilsette urter, men siden vi har tilsatt urter i sconsene blir det enkelt og godt uten.

 

God fornøyelse! 

 

 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha