10/10/2023 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Selleriburger, eller falafel
Saftige og smakfulle selleriburgere eller “falafel” med sellerirot, sorte bønner, gulrot, potet og fem glutenfrie melsorter. Glutenfrie melsorter er ofte best i kombinasjon med andre glutenfrie melsorter for best mulig smak og konsistens. Her er det mye fiber og proteiner, slik at disse holder deg mett lenge.
Du trenger (6 burgere á 90 g eller 12 “falafel” á 45 g):
- 160 g sellerirot
- 80 g gulrot
- 80 g potet
- 60 g løk, finhakket
- 70 g kokte sorte bønner
- 70 g havremel
- 15 g bokhvetemel
- 15 g maismel
- 10 g kikertmel
- 10 g rismel
- 5 g (1 ts) salt
- 2-3 fedd hvitløk, presset eller finhakket
- 2 ss fersk persille, finhakket
- ¼ ts kayenne
- ½ ts sort pepper
Dette gjør du:
1. Skjær sellerirot, gulrot og potet i terninger og kok til mørt i en kjele med vann. Hell av vannet og la grønnsakene avkjøle helt.
2. Ha sorte bønner og de kokte grønnsakene i en stor bakebolle og bruk en gaffel til å mose dem. Tilsett resten av ingrediensene og bland det hele godt sammen til du har en fin sammenhengende farse. Farsen skal være litt klissete, men grei å jobbe med. Mos litt mer med gaffel hvis det er for mye store biter.
3. Form burgere eller “falafel” og stek på medium varme i litt olje. De skal bli gyldne på begge sider. Det tar ca. 5 minutter på hver side.
4. Server i hamburgerbrød eller pitabrød med ønsket tilbehør. Også veldig god alene eller som tilbehør til salat. God fornøyelse!
Link til oppskrift til glutenfrie hamburgerbrød finner du her
Kommentarer
Skriv en kommentar