Semlor

Snart fastelaven og det kan nytes på så mange måter. Her deler vi oppskriften på svenskenes favoritt, nemlig semlor

I tillegg har vi laget de helt melkefrie for deg som trenger det. 

 

Du trenger: 

  • 400 g (1 pose) Bolle miks fra Det Glutenfrie Verksted 
  • 350 ml (337 g) kokosmelk fet
  • 25 g fersk gjær
  • 20 g kokosolje


Mandelfyll:

  • 100 g skåldede mandler, finmalt
  • 5 ss lønnesirup
  • 2,5 ss plantemelk
  • 1/2 ts vaniljepulver 
  • 1/4 ts malt kardemomme 

 

  • 2-3 bjørnebær per bolle, lett most

 

  • pisket kokoskrem (den faste delen som flyter til toppen av en boks med kokosmelk etter minst 48 timer i kjøleskapet)

 

Dette gjør du:

1. Start med å smelte kokosoljen i en kjele på svak varme. Tilsett så kokosmelken og bland dette sammen. Løs opp gjæren i den lunkne væsken.

2. Ha blandingen over i en kjøkkenmaskin og tilsett Bolle miksen. Blandes godt i 5-10 min ved hjelp av k-spade. La så deigen stå til heving ca. 60 min.

3. Ha litt ekstra glutenfritt mel på kjøkkenbenken og kna deigen lett sammen. Del den i 12 like store emner. Trill runde boller og legg dem på en bakepapirdekket stekeplate. La bollene etterheve i 45 minutter.

4. Stek bollene midt i ovnen ved 200 °C i 12-15 minutter. Avkjøles på rist. 

5. For å lage mandelfyllet blander du sammen alle ingrediensene til du har en jevn masse. Tilsett eventuelt litt mer plantemelk. 

6. Skjær av et lokk på hver av bollene. Grav forsiktig ut innmat med en skje. Fyll hullene i bollene med bjørnebær og mandelfyll. Før servering toppes bollene med pisket kokoskrem og lokket legges på.  


Riktig god fornøyelse!

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha