glutenfri sitronkake

Sitronkake

Nå som dagene blir kortere og kveldene lenger kan det være godt å "sprite opp" dagene med en frisk, syrlig og søt sitronkake.

Denne vil du nok bake flere ganger! : )

Du trenger:

  • 200 gram mykt smør
  • 175 gram sukker
  • 3 egg
  • finrevet skall av 3 sitroner (økologiske)
  • 3 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 dl Bokhvetemel fra Det Glutenfrie Verksted
  • 1/2 dl Rismel fullkorn fra Det Glutenfrie Verksted
  • 1/2 dl Hirseflak fra Det Glutenfrie Verksted
  • 100 gram yoghurt naturell
  • Saften av 2 sitroner
  • 1 ss valmuefrø

Til glasur:

  • saften av 1-1/2 sitron
  • melis

Dette gjør du:

  1. Finn frem en brødform, type liten, 1 liter form og kle denne med bakepapir
  2. Sett ovnen på 180 grader
  3. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle
  4. Rør smør og sukker hvitt, tilsett sitronskall og så ett og ett egg om gangen
  5. Bland så inn de tørre ingrediensen vekselvis med yoghurten
  6. Tilslutt rører du inn sitronsaft og valmuefrø. Tilsett sitronsaft litt og litt slik at du ikke får en altfor rennende røre. Den skal være litt fast.
  7. Hell deigen over i brødformen og stek på nederste rille i ca 50 min. 
  8. Steketiden vil variere både i forhold til ovn men også "tilstanden" på røra" er den mer rennende krever den lenger steketid. Bruk en kakepinne til å sjekke om den er stekt. Legg et bakepapir på toppen om du synes den blir for fort brun på toppen
  9. Avkjøles på rist mens du blander sammen melis og sitronsaft og pynter med dette. 

God fornøyelse!

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha