28/10/2020 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Sitronkake
Nå som dagene blir kortere og kveldene lenger kan det være godt å "sprite opp" dagene med en frisk, syrlig og søt sitronkake.
Denne vil du nok bake flere ganger! : )
Du trenger:
- 200 gram mykt smør
- 175 gram sukker
- 3 egg
- finrevet skall av 3 sitroner (økologiske)
- 3 ts bakepulver
- 2 ts vaniljesukker
- 2 dl Bokhvetemel fra Det Glutenfrie Verksted
- 1/2 dl Rismel fullkorn fra Det Glutenfrie Verksted
- 1/2 dl Hirseflak fra Det Glutenfrie Verksted
- 100 gram yoghurt naturell
- Saften av 2 sitroner
- 1 ss valmuefrø
Til glasur:
- saften av 1-1/2 sitron
- melis
Dette gjør du:
- Finn frem en brødform, type liten, 1 liter form og kle denne med bakepapir
- Sett ovnen på 180 grader
- Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle
- Rør smør og sukker hvitt, tilsett sitronskall og så ett og ett egg om gangen
- Bland så inn de tørre ingrediensen vekselvis med yoghurten
- Tilslutt rører du inn sitronsaft og valmuefrø. Tilsett sitronsaft litt og litt slik at du ikke får en altfor rennende røre. Den skal være litt fast.
- Hell deigen over i brødformen og stek på nederste rille i ca 50 min.
- Steketiden vil variere både i forhold til ovn men også "tilstanden" på røra" er den mer rennende krever den lenger steketid. Bruk en kakepinne til å sjekke om den er stekt. Legg et bakepapir på toppen om du synes den blir for fort brun på toppen
- Avkjøles på rist mens du blander sammen melis og sitronsaft og pynter med dette.
God fornøyelse!
Kommentarer
Skriv en kommentar