17/04/2024 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Sitronkake med surdeig
En nydelig frisk og saftig sitronkake som smaker sommer 🍋 Den er perfekt for å bruke opp rester av surdeigsstarteren din, men kan selvsagt også lages uten surdeig.
Kaken er også uten egg, nøtter og melk, så denne passer til alle!
Du trenger:
- 70 g Havremel
- 50 g Rismel fullkorn
- 30 g potetmel
- 125 g sukker
- 2 ts bakepulver
- ¼ ts natron
- ½ ts vaniljepulver
- ¼ ts salt
- 100 g surdeigsstarter (kan erstattes av 25 g Rismel fullkorn, 25 g Bokhvetemel og 50 g vann)
- 120 g eplemos (finmost, uten biter)
- 40 g olivenolje, nøytral olje eller (vegansk) smør, smeltet og avkjølt
- 30 g sitronsaft
- finrevet skall av 1 økologisk sitron
Glasur:
- 100 g melis
- 18 g sitronsaft
- sitronskall
Dette gjør du:
1. Sett ovnen på 175°C. Smør en liten kakeform/langpanne (vi brukte 20 x 16 cm) godt med smør eller kle den med bakepapir.
2. Bland sammen Havremel, Rismel, potetmel, sukker, bakepulver, natron, vaniljepulver og salt i en bakebolle.
3. I en annen bolle, visp sammen surdeigsstarter, eplemos, olje/smeltet smør, sitronsaft og sitronskall.
4. Tilsett det våte til det tørre og rør raskt sammen.
5. Fordel røren jevnt i formen og stek kaken midt i ovnen i 25-30 minutter. Sjekk at kaken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen ved å stikke en kakepinne eller tannpirker forsiktig inn i kaken. Hvis det ikke fester seg noe til pinnen når du drar den ut, er kaken ferdig.
6. La kaken avkjøles i formen til den er helt kald.
7. Når kaken er avkjølt lager du glasur ved å blande sammen melis og sitronsaft. Tilsett mer sitronsaft hvis du ønsker en tynnere konsistens. Fordel glasuren jevnt over kaken, og pynt gjerne med revet sitronskall. Nyt!
Kommentarer
Skriv en kommentar