Sitronkake med surdeig

En nydelig frisk og saftig sitronkake som smaker sommer 🍋 Den er perfekt for å bruke opp rester av surdeigsstarteren din, men kan selvsagt også lages uten surdeig.

Kaken er også uten egg, nøtter og melk, så denne passer til alle! 

 

Du trenger:

  • 70 g Havremel
  • 50 g Rismel fullkorn
  • 30 g potetmel
  • 125 g sukker 
  • 2 ts bakepulver
  • ¼ ts natron
  • ½ ts vaniljepulver
  • ¼ ts salt
  • 100 g surdeigsstarter (kan erstattes av 25 g Rismel fullkorn, 25 g Bokhvetemel og 50 g vann)
  • 120 g eplemos (finmost, uten biter)
  • 40 g olivenolje, nøytral olje eller (vegansk) smør, smeltet og avkjølt 
  • 30 g sitronsaft
  • finrevet skall av 1 økologisk sitron


Glasur:

  • 100 g melis
  • 18 g sitronsaft
  • sitronskall


Dette gjør du:

1. Sett ovnen på 175°C. Smør en liten kakeform/langpanne (vi brukte 20 x 16 cm) godt med smør eller kle den med bakepapir. 

2. Bland sammen Havremel, Rismel, potetmel, sukker, bakepulver, natron, vaniljepulver og salt i en bakebolle. 

3. I en annen bolle, visp sammen surdeigsstarter, eplemos, olje/smeltet smør, sitronsaft og sitronskall. 

4. Tilsett det våte til det tørre og rør raskt sammen. 

5. Fordel røren jevnt i formen og stek kaken midt i ovnen i 25-30 minutter. Sjekk at kaken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen ved å stikke en kakepinne eller tannpirker forsiktig inn i kaken. Hvis det ikke fester seg noe til pinnen når du drar den ut, er kaken ferdig.

6. La kaken avkjøles i formen til den er helt kald. 

7. Når kaken er avkjølt lager du glasur ved å blande sammen melis og sitronsaft. Tilsett mer sitronsaft hvis du ønsker en tynnere konsistens. Fordel glasuren jevnt over kaken, og pynt gjerne med revet sitronskall. Nyt! 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha