18/12/2021 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Sjokoladeboller med kransekakebunn
Nå før jul hadde vi juleverksted i Verkstedet ; ) og hadde en plan om å komme opp med litt nye oppskrifter og ny inspirasjon. Disse ble så gode, og søte, at de bare må deles.
Du trenger:
- Ca 400 gram kransekakemasse til å lage bunner
- 1 dl vann
- 100 gram glukose
- 200 gram sukker
- 4 eggehviter
- 2 ss sukker
- 200 gram mørksjokolade
- 2 ss kokosolje
- Start med å lage bunnene ved å dele opp kransekakemassen i like deler. Klem så emnene så flate du får til enten ved bruk av hendene eller kjevle. Sett på et stekerett kledd med bakepapir.
- Stekes på 180 C i ca 8 min til bunnene har fått en fin gylden farge. Avkjøles på rist mens du forbereder resten.
- Kok opp vann, sukker og glukose og varm til 117 C. Pisk eggehvitene med 2 ss sukker til dobbelt størrelse. Når sukkerlaken har riktig temperatur heller du den sakte inn i eggehvitemassen mens kjøkkenmaskinen fortsetter å piske. Tilfør sukkerlaken på kanten av bakebollen slik at den blir vispet inn i eggehvitemassen. Fortsett å piske sammen til blandingen har romtemperatur.
- Ha fyllet i en sprøytepose, eller en frysepose, og klipp hull slik at du kan lage fine topper på bunnene. Sett så kakene kaldt i min 1 time men gjerne over natten.
- Smelt sjokoladen over vannbad og tilsett kokosolje. Hell sjokoladen i en kopp og dypp så bollene i. Sett bollene tilbake på rist eller bakepapir og strø på eventuelt litt pynt.
Disse oppbevares best i kjøleskap.
Kommentarer
Skriv en kommentar