Sjokoladeboller med kransekakebunn

Sjokoladeboller med kransekakebunn

Nå før jul hadde vi juleverksted i Verkstedet ; ) og hadde en plan om å komme opp med litt nye oppskrifter og ny inspirasjon. Disse ble så gode, og søte, at de bare må deles. 

Du trenger: 

  • Ca 400 gram kransekakemasse til å lage bunner

 

  • 1 dl vann
  • 100 gram glukose
  • 200 gram sukker

 

  • 4 eggehviter
  • 2 ss sukker

 

  • 200 gram mørksjokolade
  • 2 ss kokosolje
  1. Start med å lage bunnene ved å dele opp kransekakemassen i like deler. Klem så emnene så flate du får til enten ved bruk av hendene eller kjevle. Sett på et stekerett kledd med bakepapir.
  2. Stekes på 180 C i ca 8 min til bunnene har fått en fin gylden farge. Avkjøles på rist mens du forbereder resten.
  3. Kok opp vann, sukker og glukose og varm til 117 C. Pisk eggehvitene med 2 ss sukker til dobbelt størrelse. Når sukkerlaken har riktig temperatur heller du den sakte inn i eggehvitemassen mens kjøkkenmaskinen fortsetter å piske. Tilfør sukkerlaken på kanten av bakebollen slik at den blir vispet inn i eggehvitemassen. Fortsett å piske sammen til blandingen har romtemperatur.
  4. Ha fyllet i en sprøytepose, eller en frysepose, og klipp hull slik at du kan lage fine topper på bunnene. Sett så kakene kaldt i min 1 time men gjerne over natten.
  5. Smelt sjokoladen over vannbad og tilsett kokosolje. Hell sjokoladen i en kopp og dypp så bollene i. Sett bollene tilbake på rist eller bakepapir og strø på eventuelt litt pynt.

Disse oppbevares best i kjøleskap.  

0
Feed

Skriv en kommentar