Sjokoladekake med revet eple

Sjokoladekake med revet eple

Du kjenner vel til prinsippet vårt om "en miks, mange muligheter"? Her kommer nok en vri og denne gangen Sjokoladekake med revet eple : )

Du trenger:

  • 1 eske Sjokoladekakemiks fra Det Glutenfrie Verksted
  • 5 egg
  • 200 gram smeltet smør/ melange eller kesam for et magrere alternativ
  • 2 dl melk/ plantebasert
  • 1 eple, uten skall, revet

Til topping trenger du:

  • 85 gram mørk sjokolade og gjerne med smak
  • 1 ts kokosolje
  • tørket eplechips til pynt

Dette gjør du:

  1. Sett ovnen på 180 C
  2. Bland sjokoladekakemiks, egg, smør og melk i en bakebolle og bland godt sammen
  3. Tilsett revet eple og rør sammen
  4. Smør en randform som her, eller bruk en vanlig liten langpanne dersom du ikke har egen randform. Smør formen og ha et lite dryss glutenfritt mel eller bakekakao for å unngå at kaken henger igjen etter endt steketid. Bruker du liten langpanne så kler du denne med bakepapir før du heller i røra. 
  5. Stekes midt i ovnen i ca 40-45 min i randform og ca 25 min i liten langpanne. Følg med på tiden og bruk gjerne en grillpinne for å sjekke om kaken er gjennomstekt. 
  6. Avkjøles på rist mens du lager glasuren
  7. Hell over glasur og pynt med eplechips

God fornøyelse!

 

 

0
Feed

Skriv en kommentar