05/05/2023 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Sjokoladekake uten egg og meieriprodukter
En skikkelig saftig og myk sjokoladekake helt uten egg og meieriprodukter.
Sammen med sjokoladekrem og friske bær er den nærmest uslåelig, og du får kaken festfin til 17. mai ved å pynte den som et flagg.
Sjokoladekaken kan fint lages dagen i forveien slik at du bare trenger å pynte den før servering 🤍
Du trenger:
- 1 pakke (600 g) Sjokoladekake miks
- 215 ml usøtet soya- eller mandelmelk
- 95 g kokosolje, smeltet
- 145 g usøtet eplemos (finmost, uten biter)
- 215 ml kokende vann
- 1,5 ss eplesidereddik
- 1,5 ts natron
Sjokoladekrem:
- 50 g (plantebasert) kremost naturell
- 110 ml (plantebasert) kremfløte
- 28 g melis
- 12 g kakao
Flagg:
- jordbær
- bringebær
- rips
- blåbær
- (plantebasert) kremfløte
Slik gjør du:
1. Forvarm ovnen til 175 °C. Kle en bakeform på 36 x 23 cm med bakepapir.
2. Lag “kjernemelk” ved å blande sammen 1,5 ss eplesidereddik og 215 ml soya- eller mandelmelk og la stå i 5 min.
3. Bland sammen sjokoladekakemiksen og natron i en bakebolle. Tilsett eplemos, smeltet kokosolje og “kjernemelk” og visp til du har en jevn røre. Ha i kokende vann og visp raskt sammen.
4. Hell kakerøren i bakeformen og stek midt i ovnen i 30-35 min. Bruk en kakepinne eller en tannpirker for å sjekke om kaken er ferdig. Henger det ikke noe røre igjen på pinnen skal kaken være ferdig.
5. Avkjøl i bakeformen i 10 min. før den avkjøles helt på rist.
6. Lag sjokoladekremen. Bland sammen kremost, melis og kakao. Det er enklest å bruke en gaffel først, og så piske den myk og luftig. Pisk kremfløte til krem og bland den sammen med kremostblandingen. Fordel sjokoladekremen over den avkjølte sjokoladekaken.
7. Pisk litt kremfløte til krem og ha i en sprøytepose. Lag et kryss på kaken med blåbær og pynt med kremtopper langs hver side. Fordel jordbær, bringebær og rips i hjørnene. Nyt!
Kommentarer
Skriv en kommentar